8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Meşedağ'da starta az kaldı

Sinop'ta il merkezi ve 2 ilçe merkezi olmak üzere toplam 3 şehrin çöplerinin toplanarak bertaraf edileceği "Meşedağ Katı Atık Projesi" için çalışmalar sürüyor.

Sinop Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında merkeze bağlı Uzungürgen, Hacıoğlu ve Bektaşağa köyleri sınırlarında bulunan üçgende, 30 dönümlük dev depolama alanına sahip Türkiye'nin en modern katı atık alanlarından biri yapılacak. Bölgenin isminin verildiği "Meşedağ" projesinin hayata geçirilmesiyle birlikte Sinop, Gerze ve Erfelek ilçelerinin ortak çöp alanı modern şekliyle kullanıma sunulacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, hedeflerinin dünyadaki son sistemin kullanıldığı katı atık projesinin hayata geçirilmesi olduğunu söyledi. Projenin yaklaşık 6 trilyon liraya mal olacağını kaydeden Yılmazer, projenin ilk olarak 7 yıla hitap edebilecek kısmının gerçekleştirileceğini belirterek, "Projenin aslı 30-40 yıllık bir zamana hitap edebiliyor olması. Bu yapıldığında yaklaşık 10 trilyon liraya mal oluyor. Biz ilk etapta 7 yıllık olarak yapacağız. Katı atık tesislerimiz sadece 30 dönüm depolama alanına sahip olacak. İdari binaları ve diğer ayrıştırma tesisleri ise bunun haricinde. Projeyi gerçekten büyük bir performansla takip ediyoruz. Hızlılık, kararlılık ve aşama kaydetme konusunda Türkiye'de 3. sıradayız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 16:51:49
Güncelleme :19 Ekim 2005 Çarşamba 16:37:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?