7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Mürettabat kontrol altında

Sinop açıklarında batan Kuzey Kore bandralı yük gemisinin mürettebatı, Sahil Güvenlik botuyla Sinop Limanı'na çıkartıldı. Edinilen bilgiye göre, Novorovski Limanı'ndan yüklediği fabrika malzemelerini İstanbul'a taşıyan ve 2 Türk, 2 Azeri, 3 Gürcü ve 2 Ukraynalı mürettebatı bulunan 1584 net 744 gross tonluk gemi, Sinop açıklarında öğleden sonra 42.10 derece kuzey 45.23 derece doğu koordinatlarında su almaya başladı.

S.O.S çağrısında bulunan kaptanlığını Mirsoyun Yahyaver'in yaptığı Kuzey Kore bandralı yük gemisine Alman bayraklı Ingawest isimli gemi tarafından yardım edildi. Gemide bulunan kaptan Mirsoyun Yahyaver ile Aslan Kerimov, Ruslan Sapavnikov, Ravaz Chakvetadze, Halil Yener, Deg Babak, Gurami Ngeladze ve Zurab Chaonia isimli mürettebatı alan Ingawest, su alan gemiyi de yedeğine aldı. Ancak Ingawest de tehlike altına girince diğer geminin halatları çözüldü.

Ingawest, daha sonra kurtardığı mürettebatı Volkan Buse isimli balıkçı teknesine nakletti. Mürettebatı almak için devreye giren Sahil Güvenlik 72 Bot Komutanlığı ekipleri, batan geminin mürettebatını Sinop Limanı'na getirdi. Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'nde ayakta sağlık kontrolleri yapılan mürettebatın memleketlerine gönderileceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2005 Cumartesi 10:50:37
Güncelleme :24 Eylül 2005 Cumartesi 10:54:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?