7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Müze restore ediliyor

Yaklaşık 4 yıldır ödenek eksikliği nedeniyle tadilatı yarım kalan ve bir türlü açılamayan Sinop Arkeoloji Müzesi için gönderilen 680 bin YTL'lik ödenek sayesinde restorasyon çalışmalarına başlandığı ve çalışmaların yüzde 40'lık kısmının tamamlandığı bildirildi.

Sinop Valisi Zeki Şanal, onarımı bitirildiğinde konumu itibariyle Türkiye'nin en modern müzeleri arasında yer alacak Sinop Arkeoloji Müzesi'nde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Sinop Müze Müdürü Musa Özcan'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Şanal, çalışmaların Aralık ayına kadar tamamlanacağını söyledi.

Şanal, "2001 yılından bu yana onarım ödeneği bekleniyordu. Aradan 4 yıl geçtikten sonra bu yıl Kültür ve Turizm Bakanımız Atilla Koç ilimizi ziyaret etti. Durumu kendisine arz ettik. Gerekli ödeneği gönderdi. Biz de ihale sürecini tamamlayarak restorasyonu yapıyoruz. Ödeneğimiz 680 bin YTL'di. Şu anda çalışmaların yaklaşık yüzde 40'ı tamamlanmış durumda. Aralık ayından önce biteceğine inanıyorum. Gerçekten Sinop'un sahip olduğu kültürel değerlerine ev sahipliği yapabilecek güzel ve modern bir müze olacak. Çalışmadan, yapılan işten ve gelinen seviyeden dolayı mutluyuz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 10:38:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?