8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Palamut izdihamı

Sinop'ta dün gece avlanan palamut balığının bol ve ucuz olması, balıkçı tezgahları önünde izdihama yol açtı. Her biri yaklaşık 1 kilo 200 gram gelen palamudun tanesinin 2 YTL'den satıldığını öğrenen vatandaşlar, balıkçı tezgahlarına akın etti.

Balıkçı tezgahlarından onlarca palamut satın alan vatandaşlar, ellerindeki poşetler dolusu palamutlarla Sinop caddelerinde ilginç görüntü oluşturdu. Ramazan ayının girmesi ile birlikte Karadeniz'den de palamut bereketi yaşandı.

Gece saatlerinde Sinop açıklarında balıkçılar tarafından avlanan palamut, teknelerden alınarak balıkçı tezgahlarına getirildi. En irisinin yaklaşık 3.5 milyon liraya satıldığı palamudun oldukça bol avlanması fiyatları birden bire düşürdü.

Her biri 1 kilo 200 gram gelen iri palamudun tanesinin 2 milyon liradan satıldığını gören vatandaşlar, balıkçı tezgahları önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Bazı vatandaşlar başta İstanbul ve diğer büyük şehirlerde yaşayan yakınları için oldukça fazla miktarlarda palamut alırken, bazıları da tuzlamak ya da derin dondurucuya koymak için poşetlerini doldurdu. Bereketli bir sezon geçirdiklerini belirten balıkçılar, balık fiyatlarının düşmesinin özellikle dar gelirli vatandaşı sevindirdiğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2005 Perşembe 12:34:27
Güncelleme :19 Ekim 2005 Çarşamba 16:36:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?