8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Sinop açıklarında varil bulundu

Sinop İncedayı Mahallesi Pazar Yeri Arkası mevkiinde İtalya menşeli olduğu tahmin edilen bir varil daha bulundu. Böylelikle Samsun ve Sinop'ta depolanan 368 adet zehirli varile bir yenisi daha eklendi.

Bugün akşam saatlerinde pazar yeri arkasındaki alanda bir varilin kıyıya vurmuş olduğunu gören vatandaşlar, olayı polise bildirdi. Varil, Sinop İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Deniz Polisi Şubesi'nde görevli balıkadamlar tarafından deniz çıkartıldı. Çevre İl Müdürlüğü yetkilileri kontrolünde Şoförler ve Otomobilciler Odası'na ait vinç yardımıyla kıyıya alınan varilin üzerindeki "Prista Oil" yazısı ise dikkat çekti. Bu arada pazar yerinde alışveriş yapan vatandaşlarda meraklı gözlerle varilin çıkartılmasını izledi.

Varil, daha önce Karadeniz'den çıkan yüzlerce varilin depolandığı Soğuksu Köyü'ndeki depoya götürüldü. Varilin menşeini şu an itibariyle söylemenin zor olduğunu belirten Çevre İl Müdürlüğü yetkilileri, varilden alınacak numunenin tahlile gönderileceğini ve varilin içeriğinin ondan sonra anlaşılabileceğini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2005 Salı 11:01:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?