7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Ziratçılarden birlik çağrısı

Ziraatçılar Derneği Sinop Şubesi Başkanı İlyas Çolak, Sinop'un tarımsal üretimde Karadeniz Bölgesi'nde Samsun ilinden sonra ikinci konumunda olduğunu söyledi.

Gerçekleştirilen üretimin pazar bulabilmesi için birliklerin çok önemli olduğunu kaydeden Çolak, ürün çeşitliliği bakımından Samsun hariç diğer illerin Sinop kadar zengin olmadığını kaydetti.

Bu durumun iklim, toprak ve coğrafi yapıyla bağlantılı olduğunu ifade eden Çolak, "Sinop, Karadeniz için önemli ikinci derece il konumundadır. Sinop çiftçisi tarımsal alandaki gelirini çeltik, besicilik, sütçülük, sebzecilik ve arıcılıktan karşılamaktadır. Diğer üretim dalları olan buğday, mısır ve meyvecilikten ekonomik olarak gelir sağlanamadığı yapılan hesaplamalarda görülmektedir. Her bir üretim dalı için birlikler kurulmasına ihtiyaç vardır. Tarım noktasında herkes el ele vermeli, ortak çalışmalar yapmalıdır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 10:07:10
Güncelleme :22 Ekim 2005 Cumartesi 16:50:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ecz.Kahraman Ünler IP: 85.98.131.xxx Tarih : 19.10.2005 17:39:59
Kilis ili üzüm üreticileri birliği başkanıyım.Birliği kurduk ama devletin hiç bir destek ve yardımı olmadığı için sukuktu hayale uğradık.Boşuna kendinizi yormayın,beniararsanız yaşadıklarımı ve yazışmalarımı size gönderebilirim.Selam ve saygılarımla