18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Sinoplular doyasıya eğlendi

Sinop İli Ayancık ve Erfelek İlçeleri Akören ve Tatlıca Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin Sefaköyde düzenlediği geceye katılanlar doyasıya eğlendi.

Sinop Dernekler Federasyonu mensubu Sinop İli Ayancık ve Erfelek İlçeleri Akören ve Tatlıca Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği hemşehrilerini bir araya getirdi. Sefaköy Salon Akdeniz’de düzenlenen birlik beraberlik ve dayanışma gecesinde misafirler hoş bir akşam geçirdiler. Geceye Küçükçekmece Kaymakamı Osman Ebiloğlu, MHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Yahya Sarı, CHP Küçükçekmece İlçe Başkanı ve eski Küçükçekmece Belediye Başkanı Nurettin Şen ve yönetim kurulları, İl Genel Meclis Üyesi Ferhat Yıldız, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Sarısoy, Sefaköy İnönü Mahallesi Muhtarı Niyazi Sarısoy, Sinop Özlemspor Kulüp Başkanı Hüseyin Demirkol yönetim kurulu ve futbol takımı, İşadamları, çeşitli derneklerin başkan ve yöneticileri katıldılar.

Programın Sunuculuğunu Şair Zeynel Parmaksız yaparken, yöresel sanatçılar Cemil Kaya ve Nurettin Kırbacı şarkılarıyla dinleyenleri coşturdular. Küçükçekmece Kaymakamı Osman Ebiloğlu kısa bir konuşma yaparken “ Böyle güzel dayanışma örnekleri ilçemizde sergilendiği için büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Dernek Başkanı Ramazan Çetinkaya “ Çalışmalarımızda gecesini gündüzüne katan, işini gücünü bırakıp acı tatlı günümüzde bizlerle birlikte olan üyelerimize iş adamlarımıza, federasyon yönetimimize teşekkür ederim. Sinoplunun her alanda en iyi şekilde temsil edilmezi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.
Derneğin Kurucu Başkanı Bayram Üstünbaş “ Tüm üyelerimizle birlik bütün olarak Sinop’un sosyal kültürel dokusunu İstanbul’a taşımanın mücadelesini verdik. Gerek sivil toplum kuruluşlarının gerekse siyasi partilerin her faaliyetinde bir şekilde yer almaya katkıda bulunmaya çalıştık” diyerek kısa bir konuşma yaptı.


Şahin “ Hedefimiz Sinop Üniversitesi”
Sinop Dernekleri Federasyonu 5. Bölge Başkanı Zeki Şahin konuşmasında yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Sinop’un örf ve adetini yaşatmak için bir arada olmalıyız diyen Şahin şöyle devam etti. “ Faaliyet gösterdiğimiz ilçelerde o bölgenin dertleriyle dertlenmek, sorunlarıyla mücadele etmek bizim görevimiz. Bu noktada yerel yönetimlerde görev yaparak bulunduğumuz ilçelere hizmet etmeliyiz. Avrupa’daki hemşehrilerimizin öncülüğünü yaptığı Sinop Eğitim Fakültesi çalışmamız var. İnşallah bu Ağustos ayında açılışını hep birlikte yapacağız. Bu çalışmaya destek olmak ve Sinop’un eğitim, kültür ve turizm şehri olduğuna dikkat çekmek için bir şölen düzenliyoruz. Biz 8 Nisan’da Bağcılar Olimpik Spor Salonunda olacağız. Eğitime katkıda bulunmak isteyen herkesi bekliyoruz. Hedefimiz Sinop Üniversitesi” diye konuştu.


Demirkol “ 3. Lige çıkacağız”

3. Lige terfi maçlarında İstanbul’u temsil etme hakkı kazanan Sinop Özlemspor’un futbolcu ve teknik kadrosu da sahneye davet edildi. Finaller yolunda Bağcılar Belediyesinden büyük destek gördüklerini ifade eden Kulüp Başkanı Hüseyin Demirkol bütün antrenman ve maçlarını Bağcılar Stadında yaptıklarını söyledi. Bir avuç Sinoplu’yla yola çıktık diyen Demirkol “ Rakiplerimizin arkasında Belediyelere ve Büyük şirketler vardı. Bizim elimizde ise yalnızca bir avuç İnanmış Sinoplu. Güçlü rakiplerin arasından sıyrıldık. 3. Ligdeki temsilcimiz Sinopspor geçen yıl amatör lige düştü ve bunun en büyük ızdırabını bizler yaşadık. Bu acıyı dindirmek için yola çıktık. Desteğinizle 3. lige çıkacağız.” Dedi.

.
Yayın Tarihi : 23 Mart 2006 Perşembe 16:59:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Şehzade_57 IP: 85.108.2.xxx Tarih : 27.03.2006 17:05:52
ALLAH MUHABBETİNİZİ ARTIRSIN EN KÖTÜ GÜNÜNÜZ BÖYLE OLSUN....:D