17
Mayıs
2024
Cuma
TURİZM

Bakan Koç Sinop'ta

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, deniz, kum ve güneş turizminin yanında yayla ve kış turizmine büyük önem verdiğini belirterek, kış turizminde Bitlis'i, yayla turizminde Sinop'u öne çıkartacaklarını söyledi.

Boyabat İlçesi'nin ardından Gerze'ye geçen Bakan Atilla Koç ve beraberindekileri Kaymakam Feridun Cemal Özdemir karşıladı. İlk olarak onarımı biten Yakup Ağa Konağı'nda incelemelerde bulunan Bakan Koç, konak çıkışında kendisine yaklaşan Salih Çekirge isimli çocuğun uzattığı Ömer Seyfettin'e ait romanı imzaladı. AKP Gerze İlçe Başkanlığı'nda partililere hitabeden Koç, deniz, kum ve güneş turizmi yanında çok önem verdiği turizm çeşidinin yayla ve kış turizmi olduğuna dikkat çekti. Bakan Koç, "Kış turizminde Bitlis'i, yayla turizminde de Sinop'u öne çıkartmak istiyoruz. Elbette Palandöken, Erciyes ve Ağrı'yı unutmayacağız. Ama kış turizmi deyince Bitlis'i de öne çıkartmak zorundayız. Kısa dönemde yaz, dinlenme ve yayla turizminin Karadeniz Bölgesi'ndeki tek adresi Sinop'tur. Sinop bizim aşkımızdır" dedi.

Erhan Koşar isimli partili olduğunu iddia eden bir gencin, "Siyasiler seçimden sonra Güzelceçay Beldesi'ne gelmiyor. Ben AK partiliyim, oy verdim, vatandaşlara siyasilerin Güzelçay'a gelmemelerinin sebebini anlatamıyorum. Beni susturuyorlar" demesi üzerine AKP Sinop Milletvekili Cahit Can, "Oraya en az 500 kez geldik. Böyle bir şeyi lütfen bakan beye söylemeyin" uyarısında bulundu. Milletvekili Can'ın ardından gence cevap veren Bakan Koç, "Evet size de gelelim. Ama seni sırf bu yüzden susturdularsa şimdiye kadar boşa konuştuk demek ki. Sen kafayı takmışsın bana o lafı illa söyleyeceksin.

Ben diyorum ki; 'Cumhuriyet tarihinde 26.5 milyon YTL'yi kim Sinop'a verdi. Hangi iktidar bunu yaptı?' Bir daha yolum düşerse Samsun tarafından gelip mutlaka Güzelceçay'a uğrayacağım. Söz" diyerek genci alnından öptü ve gönlünü aldı.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2006 Pazar 16:24:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ömer Seyfettin'in Romanı IP: 212.175.112.xxx Tarih : 3.04.2006 15:12:25
Kültür Bakanı Ömer Seyfettin'in romanını imzalamış olamaz! ömer Seyfettin ne zaman roman yazdı. Ö. Seyfettin Türk edebiyatında "Öykünün Babası"dır. Hoşçakalın