7
Mayıs
2024
Salı
TURİZM

Mozaikler görücüye çıkıyor

Sinop'ta 2001 yılında hafriyat çalışmaları sırasında ortaya çıkan paha biçilemez değerdeki mozaikler, Sinop Arkeoloji Müzesi'nde görücüye çıkmaya hazırlanıyor.

Sinop şehir merkezinde 2001 yılındaki hafriyat çalışmaları sırasında bulunan ve antik döneme ait olduğu belirlenen tabandan ısıtma sistemli evin mozaik bölümleri, Sinop Arkeoloji Müzesi'nin duvarlarında sergilenecek. Mitolojik figürlerden oluşan mozaiklerin Zeugma ayarında olduğu belirtilirken, mozaikler onarım çalışmaları devam eden Sinop Arkeoloji Müzesi duvarlarına itinayla yerleştiriliyor.

Çalışmalar hakkında bilgi veren arkeolog Fuat Dereli, kıymet dahi biçilemeyen mozaiklerin büyük ilgi göreceğini söyledi. Eski devirlere ışık tutan mozaiklerin soylu ve zengin bir insana ait olan evin tabanını süslediğini kaydeden Dereli, "Mozaiklerin yerinde korunması mümkün değildi ve yeni yapılaşmalar nedeniyle bir bölümü de tahrip olmuştu. Bizde kurul kararıyla mozaikleri müzemizde koruma altına aldık. Müzede teşhirde önemli bir bölümü kapsayacak" diye konuştu

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 16:49:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?