18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

Mağarada buz ziyafeti

Sinop'un Durağan İlçesi'nde bulunan Buzluk Mağarası'nda oluşan buz kütleleri, ziyaretçiler ve ilçe sakinleri tarafından yeniyor. 

Durağan'ın en önemli mesire alanlarından biri olan ve Bayat Köyü sınırları içerisinde yer alan Buzluk mevkisindeki doğa harikası Buzluk Mağarası'nın duvarlarında özellikle yaz aylarında oluşan buzları kopartan ziyaretçiler, hem dondurma niyetine buz yiyor hem de çektikleri fotoğraflarla da bu anı kendilerince ölümsüzleştiriyor. Bu arada yöre halkı mağaranın gerekli tanıtımının ve alt yapısının yapılması için yetkililerden ilgi destek istiyor. 

Her yaz mağaranın ününü duyan çok sayıda ziyaretçiyi ağırladıklarını belirten Bayat Köyü Muhtarı Hüseyin Maviş, gelen ziyaretçilerin Buzluk Yaylası ve Buzluk Mağarası'na hayran kaldıklarını söyledi. Mağaranın ününü duyanların burayı görmeyi çok istediklerini, fakat gerekli alt yapının bir an önce yapılması gerektiğini kaydeden Maviş, "Mağaramızın en büyük özelliği soğuk havalarda sıcak, sıcak havalarda ise buz gibi olup içinde buz oluşmasıdır. Eskiden bu buzları yaz aylarında Durağan'a götürüp pazarda satardık" dedi. 

Mağarayı ziyaret eden ilçe esnaflarından Hasan Şen ise, "Bu mağara gerçekten doğa harikası. Gerek çevresinin muhteşem doğal güzelliği gerekse mağarada yaşanan maceralı yolculuk sonunda çektiğimiz buz ziyafetine diyecek yok. Yetkililer bu bölgede gerekli çalışmayı yaparlarsa ilçemizin çehresinin olumlu yönde değişmesini sağlayacaktır. Bu arada bu buzlar oldukça lezzetli. Gelmeyenlere gelip görmeleri ve dondurma lezzetindeki bu mağara buzundan yemelerini tavsiye ederim" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2006 Salı 11:56:17
Güncelleme :3 Ekim 2006 Salı 12:14:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?