6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

1 milyon kişi meslek öğrenecek

TOKAT'TA BECERİ'10 PROJESİ

UMEM Tokat Kurs Yönetimi Başkanı Yusuf Ziya Erdem, Beceri'10 projesinin hem işsizliği hem de kalifiye işgücü eksikliğini ortadan kaldıracağını söyledi.

Türkiye'deki işsizlik sorunu çözmeyi hedefleyen Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM-Beceri'10) projesiyle 5 yılda 1 milyon kişinin meslek sahibi yapılması hedefleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğinde geliştirilen Beceri'10 Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) projesi kapsamında Tokat'ta da çalışmalar başlatıldı. UMEM Tokat Kurs Yönetimi Başkanlığı görevini yürüten TTSO Genel Sekreteri Yusuf Ziya Erdem, beceri 10 projesinin hem işsizliği hem de kalifiye işgücü eksikliğini ortadan kaldıracağını söyledi. Projenin başlıca hedefinin işsizlere meslek kazandırarak nitelikli işgücü eksikliğini ortadan kaldırmak olduğunu ifade eden Erdem, firmalar tarafından istihdam edilecek olan gençlerin yaklaşık 5 yıl süre ile sigortalarının proje tarafından karşılanabileceğini kaydetti

Erdem, gençlerin proje kapsamında öncelikli olarak kursa tabi tutulacağını, sonrasında staja başlayacağını ve iş imkanına kavuşacağını belirterek, "3 ay sürecek olan kursa katılanlar günlük 15 TL cep harçlığı alacak. Aynı zamanda genel sağlık sigortası da çalışmaya başlayacak. 3 aylık kurs süreci sonrasında, 3 ay da iş yerinde staj yapacak. Staj da bittikten sonra işverenlerimiz bu arkadaşlarımızı önceden verecekleri taahhüt doğrultusunda işe alacak. Proje ile hem okulda, hem de stajda başarılı olanlara yüzde 90 oranında ekmek kapısı açılacak. Yani hem meslek sahibi olacaklar, hem de iş. Beceri'10 projesi ile kamu, özel sektör iş birliğiyle şimdiden 20 binden fazla işsiz için umudun kapısı aralandı. Hedef, sayıyı yıllar içinde daha da artırmak. Tokatlı firmalarımız işe alacakları kalifiye elamanlarda ne gibi özellikler aradıklarını bizlere iletecek olurlarsa, biz de gençleri o doğrultuda yetiştirebiliriz" dedi.

Erdem, işverenlerin taleplerinin tespit edilmesi amacıyla ilerleyen günlerde firma ziyaretleri de yapılacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2011 Çarşamba 11:58:02
Güncelleme :26 Ocak 2011 Çarşamba 17:13:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?