29
Nisan
2024
Pazertesi
TOKAT

445 öğrenciye tablet

Tokat'ta 74 öğretmen ve 9. sınıfta öğrenim gören 445 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtıldı.

Eğitimde 'Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Harekatı (Fatih) Projesi' kapsamında Tokat Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde tablet bilgisayar dağıtıldı. Törende konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Fatih Projesi'nin tüm ülkede olduğu gibi üst seviyede, hem altyapı projeleri, hem akıllı tahtaların yerleştirilmesi ve beraberinde tabletlerle uyumlu hale getirilerek, kullanımının eş zamanlı olarak başlayacağını söyledi.

Vali Mustafa Taşkesen ise en büyük bütçeli eğitim projesi olan Fatih Projesi gibi tarihi bir projenin bir ayağında yer almaktan gurur duyduğunu söyledi. Tokat'ta 8 ortaöğretim kurumunda tablet dağıtımı yaptıklarını ifade ederek, "Artık 1,5 yaşındaki çocukların ellerinde tablet ve cep telefonlarını kurcaladıkları bir çağda yaşıyoruz. Bundan kaçınmak mümkün değil. Büyüklerimiz bu projeyi tam zamanında gerçekleştirdiler. Finlandiyalıların hayran oldukları bir proje. Bunun üzerine başka bir söz söylemeye gerek yok" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından tablet bilgisayarların dağıtımı yapılırken, İl genelinde 8 ortaokul kurumunda toplam 279 öğretmene tablet bilgisayar dağıtılacağı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2014 Salı 09:33:06
Güncelleme :19 Şubat 2014 Çarşamba 09:59:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?