30
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

1 milyon TL'lik tarihi onarım

Tokat'ta yaklaşık 1 milyon TL'ye mal olacak 52 tarihi evin dış cephesinin onarımına başlandı.


Tarihi Beyhamam Sokak'ta bulunan 52 eski Tokat evinin proje kapsamında dış cephesi onarılarak Mevlevihane ile bir bütünlük sağlaması amacıyla restorasyon çalışmaları başlatıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz, yaklaşık 1 milyon TL'ye mal olacak projeyle binaların dış cephe giydirme, camlar, yağmur olukları ve tavanlarının yaptırılacağını açıkladı. Tokat'a Bey Sokağı, Halis Sokağı gibi bir sokağın daha kazandırılacağını ifade eden Akyüz, "Tarihi ve turistik zenginliklerimizi gün yüzüne çıkartmak, insanların hizmetine sunmak bizim birinci vazifemiz. Burada Tokat'a gelen yerli ve yabancı turistlerin gezebileceği mekanları gün yüzüne çıkartmak. En büyük amacımız, restoresi yapılan evlerin sahiplerinin daha sonradan müracaat ederek, butik evler, restoranlar, otel şeklinde hizmete sunulması. Bunu örnekleri Amasya'da var. Burada vatandaşlarımıza iş düşüyor" dedi.


Akyüz, Tokat Kalesi, Sebastopolis Antik Kenti, Comana, Sulusokak Çarşı'nın canlandırılarak turizme kazandırılması için çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.
Öte yandan, Beyhamam Sokak'tan geçen elektrik hattı restorasyonu yapılan evler arasında çirkin bir görüntüye neden olurken, hattın proje dahilinde yeraltına alınacağı öğrenildi.

İha
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 14:58:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?