7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

16 yaşında dini nikahla evlendirilmiş

Tokat'ın Pazar ilçesinde ailesine kötü muamelede bulunan babasının üzerine kızgın yağ döktükten sonra sopayla vurarak öldürdüğü iddia edilen genç kızın, 16 yaşında dini nikahla evlendirildiği ve yaklaşık bir yıl sonra baba ocağına geri döndüğü ortaya çıktı.


Pazar ilçesine bağlı Üzümören beldesinde babasının üzerine kızgın yağ döktükten sonra sopayla vurarak öldürdüğü iddia edilen 7 çocuklu ailenin en büyüğü olan Özlem A. cezaevine girerken, baba Muhittin A.'nın cenazesi bugün toprağa verildi. Muhittin A.'nın cenazesi, sabah erken saatlerde Muid Ahmet Kazabadi Mezarlığı'nda yakınları tarafından defnedildi. Anne Hanife A. ise, olay sonrasında çocuklarıyla babasının evine döndü. Olayın yankıları sürerken, her iki aile de basın mensuplarına açıklama yapmaktan kaçındı.


Lise eğitimine ara veren ve 16 yaşlarında babası tarafından A.Ş. (28) ile dini nikahla evlendirildikten sonra Antalya'ya yerleşen Özlem A.'nın, yaklaşık 1 yıl sonra tekrar baba ocağına döndüğü öğrenildi. Hanife A.'nın da, eşi Muhittin A.'nın kendilerine sürekli kötü davrandığı için 10 Kasım 2008 tarihinde İlçe Jandarma Komutanlığı'na şikayette bulunduğu ve boşanmak istediği, araya girenler nedeniyle 20 Kasım tarihinde şikayetini geri almak için başvurduğu öğrenildi.

Yetkililerin uyarısına rağmen Hanife A.'nın şikayetini geri almakta ısrar ettiği, davanın aile mahkemesinde devam ettiği belirtildi. Baba Muhittin A.'nın esrar maddesi yapımında kullanılan dişi Hint keneviri dikmekten hakkında soruşturma başlatıldığı da ortaya çıktı.


Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Muhtarı Hasan Öktem, yaklaşık 2 gün önce gece saat 23.00 sıralarında komşuların şikayeti üzerine karakola haber verdiğini söyledi. Öktem, genç kızın olayın ardından jandarmayı aradığını belirterek, "Biz eve girdiğimizde yerde ölü yatıyordu. Savcının incelemesinin ardından ceset olay yerinden kaldırıldı. Şahıs alkollü olduğu zaman ailesine kötü davranıp, tehdit ediyormuş. Yaz aylarında halde kahvehane işletiyordu. Şu an boşta geziyordu" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 15:27:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?