30
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

170. kuruluş yıldönümünde tören

Jandarma Teşkilatı'nın 170. kuruluş yıldönümü dolayısıyla İl Jandarma Komutanlığı'nda tören yapıldı.


Törene Vali Recai Akyel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bulut Ömer Mimiroğlu, Tokat Belediye Başkan Vekili Ahmet Çetin, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Tosunlu, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Tosunlu, Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 170'inci yıldönümünü kutlamanın onur, mutluluk ve gururu içinde olduklarını ifade ederek, "Başarılarla dolu 170 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mahzar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır" dedi.


Vali Akyel ise görevlerinde üstün gayret ve başarı gösteren jandarma personelini takdirname ile ödüllendirdi. Tören, futbol, voleybol, koşarak hedef bulma müsabakalarında dereceye giren takımların ödüllerinin verilmesinin ardından resmi geçit töreni ile sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 11:33:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?