3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

19 Eylül Gaziler Günü

Tokat'ta, 19 Eylül Gaziler Günü, düzenlenen törenle kutlandı.

19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı. Törene; Vali Dr. Recai Akyel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kaya, Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, Muharip Gaziler Derneği Başkanı İsmail Taşova, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Altınok, İl Emniyet Müdürü İhsan Ünal, askeri ve mülki erkan ile gaziler ve aileleri katıldı.

Törende konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği Başkanı İsmail Taşova, milli birlik ve beraberlik ruhunun yüreklerinin en derinlerinde her geçen gün daha da alevlendiğini ifade ederek, "Türk milletinin bağımsızlığını ve Türk Devleti'nin bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek amacıyla ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalarla yazdıran gazilerimize sahip çıkmak, milletimizin tarihine olan bağlılığının ifadesidir" dedi.

Türk milletinin gazilerin fedakarlıklarını asla unutmayacağını ifade ede Jandarma Maliye Yüzbaşı Zeki Mesut Hekim, konuşmasında şehit ve gazi yakınlarına seslenerek, "Şehit ve gazi anne, babaları ile kıymetli eş ve çocukları masun olmayınız, başınız dik olsun. Onlarla ne kadar gurur duysanız azdır. Şehitlik Allah katında çok yüksek bir mertebedir" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından tören Garnizon Şehitliği'nde devam etti. İl Müftüsü Mustafa Kaya tarafından yapılan duanın ardından, şehit kabirleri ziyaret edilerek karanfil bırakıldı. Ayrıca şehitlikte yeni dikilen çam ağaçlarına su verildi. Tören, Muharip Gaziler Derneği'ni ziyaret programı ile sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 13:09:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?