6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

2 Bin 200 konut yapılacak

Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, yeni bir toplu konut bölgesi ilan ettiklerini ifade ederek, "Önümüzdeki 5 yıllık dönem içerisinde 5 ve 6. etap konutların yapımı ile ilgili de mutabakata vardık" dedi.


Tokat Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi işbirliğiyle 4'ncü etap konutlar ihaleye çıkarken, yeni belirlenen Toplu Konut bölgesinde 5-6'ncı etap konutlar ve Erenler bölgesinde ise Kentsel Dönüşüm Projesi uygulanılacağı bildirildi. TOKİ bölgesinde 4'ncü etapta 366 konut ihalesinin salı günü yapılacağı bildirilirken, 2009 yılı başında bu bölgede inşaat çalışmaların başlatılacağı açıklandı. Başkan Çiçek, yeni bir toplu konut bölgesi ilan ettiklerini ifade ederek, "Kentte konut ihtiyacı var. Ama ilimizdeki inşaat sektörünün gelişim seyrini göz önüne alarak bunları yıllara sari olarak yürütmek istiyoruz. Bununla ilgili olarak şuanda yeni bir toplu konut bölgesi ilan etmiş bulunuyoruz. Toplu Konut İdaresi’yle yapmış olduğumuz görüşmelerde önümüzdeki 5 yıllık dönem içerisinde 5-6'ncı etap konutların yapımı ile ilgili de mutabakata vardık. Henüz protokol imzalamadık ancak görüş birliğine vardık. Şuanda Yazıcıoğlu ve Yeni Kent Kooperatiflerinin bulunduğu Topçam Mahallesi’nin kuzeydoğu kısmındaki bir bölgede projelendirme çalışmalarını bitirdik. Önümüzdeki 5 yıllık dönemde bu bölgede 366 adet 4'üncü etap konuta ilave olarak yaklaşık 2 bin 200 konutun daha projelendirme çalışmalarını tamamladık" dedi.


Mülk Evleri olarak ta bilinen Yazıcıoğlu Camii’nden yukarı başlayan kısımda sosyal donatılarla birlikte 2 bin 200 konutun daha yapımını Tokat Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle gerçekleştirmiş olacaklarını ifade eden Başkan Çiçek, konut almak isteyenlerin talepleri doğrultusunda konutların türlerinin belirleneceğini söyledi. Başkan Çiçek ayrıca Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Erenler bölgesine 528 konut yapılacağını şuan 1'inci etabın ihalesinin şubat sonunda ihale edileceğini sözlerine ekledi

iha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 18:45:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?