30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

21 bin kişiye gelir tespiti

Vali Şerif Yılmaz, yeşil kartı bulunanların gelir tespiti işlemini vizesinin bitimine bir ay kala yaptırarak Genel Sağlık Sigortası(GSS) kanundan faydalanabileceğini kaydetti.

Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında sosyal güvencesi olmayanlar Sosyal Yardımlaşma Vakıfları aracılığı ile gelir testi ve yeşil kart vizelerini yaptırıyor. Yeni düzenlemeyle ilgili çalışmaları yerinde inceleyen Vali Yılmaz, Tokat'ta Yeşil Kart bürosu ile Tek Adımda Hizmet Bürosu'nu bir araya getirdiklerini söyledi.

Hiçbir kalabalık ve yoğunlaşmanın olmadığını ifade eden Vali Yılmaz, "Gelen insanlarımız sırasını alıp, çağdaş şekilde bu ortamda hizmeti alıyor. Çok şükür sıkıntımız yok. Bu güne kadar gelir tespiti için 3 bin 361 kişinin il merkezinde işlemi yapılmıştır. 21 bin yeşil kartlımız var. Yeşil kartların vizesi bitenlerin yenilenmesi yapılacak. Biz buradaki süreç ve işlemleri her hangi bir sıkıntı olmadan bugüne kadar getirdik" dedi.

Vali Yılmaz ayrıca 15 bin 209 aileye 18 bin ton kömür yardımı yapıldığını, ihtiyaca göre tekrara değerlendirme yapılacağınız sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2012 Cuma 14:30:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?