6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

21 üreticiye tüplü asma fidanı

21 ÜRETİCİYE TÜPLÜ ASMA FİDANI

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi tarafından ilk kez gerçekleştirilen tüplü asma fidanı Ar-Ge çalışması proje kapsamında 21 üreticiye 100’er adet tüplü asma fidanı dağıtıldı.

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhlis Yeşilyurt, Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan ve davetliler katılımı ile düzenlenen programlar fidanlar dağıtıldı. Törende konuşma yapan Rektör Şahin İl Özel İdaresi ve Üniversite iş birliğinin güzel bir örneği olan bir ARGE çalışmasından mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. İyi tarım uygulamalarında iyi yollar açılacağını ifade eden Şahin, “Bunlar bize zamandan beki ekonomiden belki çok başka şeylerden kazanacağız. Sonuçta hep beraber önce bizler, sonra şehrimiz, sonrada ülkemiz kazanacak. Ama sonuçta insanlık kazanacak insanlığın hizmetine sunulacak. Tüplü asma fidan çalışmasına 3 ay önce başladı ve bugün bunun ürününü alıyoruz. Bizim geleceğimiz ve alt yapımız buna müsaade edeceğini umuyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Yılmaz ise konuşmasında şehrin gelişmesinin üniversitelerin gelişmesiyle mümkün olduğuna dikkat çekerek, “Bugün 81 ilin de üniversite kuruldu bu amaç doğrultusunda kuruldu. Yoksa sadece eğitim öğretim yapsın çocukları yetiştirsin mezun etsin düşüncesi ile değil. Bu ortamı sağlamakta bizlerin üzerine düşen görevlerdir. 2010 yılında Tokat İl Özel İdaresi olarak Üniversitemizin Ar-Ge projeleri kapsamında verilen 6 projeye toplam 160 bin TL ödenek ayrılırken, 2011 yılında hem bitkisel üretim hem de hayvansal üretim olmak üzere toplam 520 bin TL ödenek tahsis edilmiştir. Ben bu ödeneğin tahsis edilmesinde İl Genel Melesimize teşekkür ediyorum. Hepimiz amacı ilimizde yaşayan insanları hayat seviyesini ve yaşamını yükseltmek” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından üreticilere tüplü asma fidanları dağıtıldı.

21 ÜRETİCİYE TÜPLÜ ASMA FİDANI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2011 Pazartesi 18:36:01
Güncelleme :13 Temmuz 2011 Çarşamba 18:08:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?