30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

218 köyde kar esareti

Tokat'ta yoğun kar yağışı nedeniyle 218 köy yolu ulaşıma kapandı.

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, saat 09.00 itibariyle 218 köy yolu kapandığını, 187 ekiple il genelinde karla mücadele çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Kara yollarında sıkıntı yaşanmadığını ifade eden Vali Yılmaz, kar yağışı devam ettiği için daha dikkatli olunması tavsiyesinde bulunarak, "Meteorolojik verilere göre; gece kar yağışı durarak don olayı meydana geleceği değerlendirildi. Bu anlamda özellikle araç kullanan sürücülerin daha dikkatli olmalarını bekliyoruz. İl genelinde ilk ve orta dereceli okullar iki gün süre ile tatil ettik. Kamu kurum ve kuruluşlarında engelli vatandaşlarımızı idari izin verdik" diye konuştu.

Öte yandan, Tokat'ta gece boyu aralıklarla yağan kar kenti beyaz örtü ile kapladı. Yoğun kar yağışı nedeni ile maddi hasarlı birçok kaza yaşanırken, bir öğrenci servisi kayarak yan yattı. Başçiftlik ilçesinde kar kalınlığı 68 santimetreye ulaştı. Bu arada golden retriever cinsi Gofret ile Cesi isimli köpekler kar yağışının tadını çıkardı. Sahibiyle birlikte karda oynayan Gofret, sevimli hareketleri ile ilgi odağı oldu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2012 Pazartesi 14:42:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?