30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

21'inde kıyamet kopacak mı?

Tokat İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, Maya Takvimi'ne göre 21 Aralık tarihinde kıyamet kopacağı yönündeki inanışların batıl bir inanç olduğunu söyledi.

Maya Takvimi'ne göre '21 Aralık'ta dünyanın sonunun geleceği, sadece İzmir'in Şirince ve Fransa'nın güneyindeki Bugarach köylerinde bulunanların kurtulacağı' inancıyla ilgili Müftü Koçak, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bunun batıl bir inanç olduğunu ifade eden Müftü Koçak, "Kıyametin ne zaman kopacağını ancak Allah bilir. Peygamber efendimiz bu konuda 'soru sorulan soranda daha bilgili değildir. Kıyametin ne zaman kopacağını ancak Allah bilir' cevabını vermiştir. Peygamber efendimizin bu hadisinden biz kıyametin ne zaman kopacağını sadece Allah bilir, ona inanıyoruz" dedi.

Dünyada Maya Takvimi'ne göre 21 Aralık'ta kıyamet kopacağı inancının batıl inanç olduğunu yineleyen Müftü Koçak, "Bizim inancımıza göre kıyamet koptuğunda belli yerleri istisna tutmaz. Kur'an-ı Kerim'de farklı sure ve ayetlerde kıyametin nasıl kopacağı, insanların neleri yaşayacağı çok açık ve net olarak ifade ediliyor. Güneş'in dürüleceği, yıldızların parçalanacağı, dağların pamuk gibi savrulacağı, deniz suyunun çekileceği birer kıyamet sahnesidir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2012 Salı 18:42:37
Güncelleme :19 Aralık 2012 Çarşamba 15:13:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?