7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

25 milyon trafik kurbanı

Yapılan bir araştırmaya göre dünyada son 1 asır içinde 25 milyon insanın trafik kazaları sonucu hayatını kaybettiği, yıla bölündüğünde ise her yıl trafik kazasında 250 bin insanın öldüğü ortaya çıktı.

Tokat İl Emniyet Müdürü Yardımcısı Ramazan Tekin, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde "Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Projeleri " ile ilgili katılmış olduğu toplantıda alınan kararları, trafik biriminde çalışan personeline aktardı. Bölge Trafik Şube Müdürü Mehmet Özbakır, Trafik Denetleme Şube Müdürü Kemal Aydınlar'ın da hazır bulunduğu toplantıda trafik kazalarının günümüzde dünyanın en önemli sorunlarından biri olduğu bildirildi.

Tokat İl Emniyet Müdürü Yardımcısı Ramazan Tekin, Türkiye'de 2007 yılı içerinde 825 bin trafik kazası meydana gelirken, 5 bine yakın vatandaşın trafik kazaları sonucu hayatını kaybettiğini, yolda ve hastanelerde ölen insanların bu rakama dahil olmadığını söyledi.

Tekin, bu rakamlarında ilave edildiğinde her yıl 10 bin civarında insanın trafik kazaları sonucu hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, "Dünya savaşları hariç hiçbir savaşta bu kadar insan ölmemiştir. Yapılan bir araştırmaya göre dünyada son 100
yıl içerisinde 25 milyon insan trafik kazaları sonucu hayatını kaybetmiş, yıla bölündüğünde ise her yıl trafik kazası sonucu 250 bin insanın öldüğü ortaya çıkmaktadır. Trafik kazalarının meydana geliş sebepleri incelendiğinde yüzde 95'i insan unsuruna dayanmaktadır. Bu sebeple eğitime ve denetime polis olarak önem vermemiz gerektiği anlaşılmaktadır.

İçişleri Bakanlığı'nın 2007 yılı içerisinde hazırladığı, 'Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Projeleri' ortaya konmuş, bu projenin ana kaynağını eğitim, denetim, medya destekli toplumun bilinçlendirilmesi, moral ve motivasyonun arttırılması için personelin ödüllendirilmesidir. Bu çalışmaları yaparken, belirli aralıklarla trafik personelinin bilgi ve becerilerine yönelik performansının ölçülmesi, varsa eksik yönlerinin giderilmesi sağlanmalıdır" dedi.

Tekin, yapılacak denetimlerde trafik polislerinin şoförlerin ve sürücülerin yaptığı hatalardan dolayı onlara karşı nazik olmasını isteyerek, "Trafik sorununun hep birlikte el birliği, gönül birliği ve fikir birliği yapılarak çözülecektir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 13:46:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?