30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

3 aylık tatil başladı

Tokat'ta 2011-2012 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle birlikte 119 bin 347 öğrenci karnesini aldı.

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Halil Rıfat Paşa İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törende öğrencilere karne dağıttı. Birinci sınıf öğrencilerine karnelerini verdikten sonra törende konuşma yapan Vali Yılmaz, anne ve babaları uyararak çocukları sadece karneleri ile değerlendirmemelerini istedi.

Öğrencilerin geleceği ile ilgili eksikleri varsa bunları giderme noktasında ailelere önemli görevler düştüğünü ifade eden Vali Yılmaz, “Çocuklarımızdan da isteğim yaz tatilinde zamanlarını bilgisayar karşısında, sokakta geçirmemeleri. Tatil dönemi içerisinde özellikle sizlerle isteğimiz tatilinizi planlayarak kitap okumaya önem vermeniz. En büyük eksikliğimiz okuma alışkanlığımızın olmaması. Dersleri kırık olan öğrencilerimizin derslerini düzeltmelerinin en kolay yolu kitap okumalarıdır” dedi.

Vali Yılmaz, yeni eğitim sistemine adaptasyondan kaynaklanan değişiklikler için çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Hedeflerinin yakın bölgede 2 okul varsa birisinin ortaokula dönüştürülmesi olduğunu belirten Vali Yılmaz, “Ama çocuklarımızın gidip gelebileceği uzak bölgelerde bu ayrıma gitmedik. İlk planda mevcut ilköğretimlerimizin bir kısmını yine iki kademeli eğitim şeklinde yaptık. İlk genelinde birbirine yakın okulları bölüm bölüm ayırmaya çalıştık. Fiziki imkanı olmayan okullar için ise yatırım anlamında çalışmalar devam ediyor. Bunları da ilerisi süre içerisinde tamamlamış olacağız” diye konuştu.

Öte yandan, Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne töreninde ise minik öğrencilerden oluşan Kafkas ekibinin gösterileri alkış topladı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2012 Cuma 19:39:07
Güncelleme :12 Haziran 2012 Salı 10:57:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?