3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

3 gün 3 gece şenlik var

Erbaa ilçesinde 3 gün sürecek olan 14. Uluslararası Geleneksel ve Kültürel Yayla Şenlikleri hazırlıkları gözden geçirildi.

Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, şenlikleri düzenleyen ekip ile birlikte makamında durum değerlendirmesi yaptı. Şenlikler konusunda artık profesyonelleştiklerini belirten Başkan Yenihan, "Batı’da, şehirlerde yapılan festivallerde ne varsa Erbaa'da da o olacak. Programımız alabildiğine zengin. En güzel festivalimiz 14.'sünü yaptığımız bu festival olacak. Festivalimize tüm siyasi parti mensuplarını davet ettik" dedi.

Erbaa Belediyesi 14. Uluslararası Geleneksel ve Kültürel Yayla Şenlikleri'nin ilk günü, 6 Temmuz 2007 Cuma günü Bulgaristan Halk Dansları topluluğu gösterileri ve Sanayi Ürünleri Sergisi açılışı ile başlayacak. Aynı gece 75. Yıl Cumhuriyet Meydanı'nda; Kültür Bakanlığı sanatçıları Adnan Çilesiz, Necati Yılmaz, Sakine Fidan sahne alacak. Festivalin ikinci günü ise sünnet şöleni, yüzme, bisiklet yarışları ve müzik eğlence programı yapılacak. Gecenin finalinde havai fişek gösterileri ile birlikte ünlü sanatçı Hande Yener Erbaalılarla buluşacak. Şenlikler, üçüncü günde Küçük Yaylada yapılacak folklor ve spor gösterilerinin ardından güreş müsabakaları ile devam edecek. Yayla şenliklerinde ise Lara sahne alacak.

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2007 Pazartesi 15:11:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?