3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

3 yılda 45 vakıf eseri restore edildi

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarla 3 yıl içerisinde 45 vakıf eserinin restorasyonun tamamlandığı belirtildi.

Tokat Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre; 45 vakıf eserin restorasyonu için yaklaşık 11 milyon YTL harcandığı bildirildi. 2006 yılı içerisinde; Kadı Hasan Camisi onarımı, Ali Paşa Camisi Şadırvanı onarımı, Ali Muhittin Zaviyesi çevre düzenlemesi, Tokat Mevlevihanesi ve Turhal Ulu Camisi onarımı tamamlanarak hizmete sunuldu. 2007 yılı içerisinde ise çok sayıda tarihi eser ve vakıf eserinin onarım çalışmaları devam ediyor.

Bugüne kadar harcanan miktar ise 4 milyon YTL'yi buldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Tokat Valisi Dr. Recai Akyel, tarihi ve kültürümüzün bir parçası olan vakıf eserlerin korunması ve yaşatılması görevini üstlenen Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün, bizi biz yapan, ülkemizi dünyada ayrıcalıklı kılan tarihsel, kültürel ve kentsel mirasımız olan vakıf eserlerinin restorasyonu için son yıllarda yoğun çalışmanın içerisine girdiğini kaydetti.

Vatandaşları tarihi eserlere sahip çıkmaya çağıran Vali Akyel, "Şunu unutmamak gerekir ki ülkelerin çağdaşlık yarışında bulundukları yer sadece bilim ve sanayideki üstünlükleri ile ölçülemez. Çağdaşlığın en önemli ölçülerinden biri ülkelerin kültürel değerlerine, tarihten devraldığı mirasa sahip çıkması ve bunları evrensel değerlerle buluşturmasıdır. Zengin tarihsel ve kültürel birikime sahip olan ilimizde diğer vakıf eserlerinin de restorasyon çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte vakıf eserleri ihya edilecek ve geleceğe emanet edilecektir. Bu eserlerimizi yitirirsek, yerine yenilerini koyamayız. Bu nedenle vatandaşlarımız tarihi mirasımızı sevsin ve ona sahip çıksınlar" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 22:31:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?