6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

352.Kısa dönem erler yemin etti

Tokat İl Jandarma Komutanlığı'nda vatani görevini yapan 325. kısa dönem 170 acemi er, törenle yemin etti.


48. Piyade Alay Komutanlığı'nda yapılan törene Vali Dr. Recai Akyel, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bulut Ömer Mimiroğlu, Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, Cumhuriyet Başsavcı Mustafa Küçük, Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Tosunlu, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, daire müdürleri ve asker aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, jandarma kısa dönem erler ant içti. Duygusal anların yaşadığı yemin töreninde konuşma yapan Tokat İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Tosunlu, Türk askerinin insanlık tarihi boyunca ülkesini ve milletini esaret altında bulundurmayan dünyanın en şerefli ve en güçlü askeri olduğunu kaydetti.

Tosunlu, Mehmetçiklere seslenerek, "Şu anda giydiğiniz üniforma yüz binlerce şehidin, vatan ve bayrak uğruna kanları ile ıslattıkları üniformadır. Onu görev yaptığınız her yerde hareketleriniz ve davranışlarınızla onurlandırın" şeklinde konuştu.
Yemin töreninin ardından acemi eğitimleri sırasında yapılan yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verilirken, aileleri ile kucaklaşan askerler sevinç ve gururu bir arada yaşadı

İha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 16:57:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?