30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

36 engellinin yüzü güldü

Tokat’ta, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen 36 adet tekerlekli sandalye bedensel engelli vatandaşlara hediye edildi.

Engelsiz Yaşam Parkı’nda düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Sakatlar Derneği Tokat Şube Başkanı Ali Aras, tekerlekli sandalyelerin temininde emeği geçenlere teşekkür etti.Tokat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Duman, 10 bin civarında engellinin hayatını kolaylaştırmak için çalıştıklarını söyledi.

Tokat’ın en güzel yerini engelsiz yaşam parkı olarak düzenleyerek tahsis ettiklerini belirten Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, sakatlar derneğinden gelecek her türlü teklife açık olduklarını belirterek, “Ben sizlerin hiçbir zaman engelli olduğunu kabul etmiyorum. Temel engel zihinlerdedir. Biz zihinlerdeki engelleri aştık. Siz ne istiyorsanız vermeye hazırız” dedi.

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, önemli olanın zihinlerdeki engelin kaldırılması gerektiğine dikkat çekerek, “Bugün zihinlerdeki engellerin kaldırıldığı, artık engelsiz hale geldiği bir dönemdeyiz. Son 10 yıl içerisinde Türkiye’de özellikle toplumun zayıf kesimleri olarak kabul edilen ama bizim iç dünyamızda asla zayıf diye kabul etmediğimiz engelli arkadaşlarımıza yönelik yapılan düzenlemelerle engeller kalkıyor” diye konuştu.

Son olarak kürsüye gelen Vali Şerif Yılmaz, iki bayramı bir arada yaşadıklarını ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti: “Milli Piyango İdaresi Genel Müdürümüzden tekerlekli sandalye için ikinci talebimiz oldu. Normalde üst üste ikinci defa aynı yere yardım yapmıyorlar. Ama Tokat’la ilgili özel ayrıcalık yaptılar. Huzurlarınızda kendilerine teşekkür ediyorum. 36 adet tekerlekli sandalye tahsis edildi.”

Yapılan konuşmaların ardından tekerlekli sandalyeler sahiplerine teslim edildi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2012 Salı 11:41:33
Güncelleme :24 Nisan 2012 Salı 11:44:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?