3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

4 bin öğrenciye kırtasiye yardımı

Tokat Belediyesi tarafından kent merkezine bağlı tüm ilköğretim okullarındaki ihtiyaç sahibi öğrencilerin tamamına kırtasiye yardımı yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile okullarda tespit edilen 4 bin öğrenciye kırtasiye malzemeleri belediye ekiplerince ilköğretim okullarının tamamına dağıtıldı. Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, her yıl olduğu gibi bu yılda belediye olarak ilköğretimde okuyan gelir düzeyi düşük ailelerin çocuklarını sevindirmeyi, onların ihtiyaçlarını karşılamaya devam ettiklerini kaydetti.

Başkan Çiçek, "Tokat merkezdeki 29 ilköğretim okulumuzdaki öğrencilerimizden ailesinin maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimizin bu senede kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamış olacağız. Hangi okulda ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin olduğunu yazılı olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze sunuyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüz de okul müdürlüklerinden ihtiyaç sahibi olanları belirliyorlar. Bu sene ilköğretim okullarındaki 1. sınıftan, 8.sınıfa kadar okuyan 4 bin öğrencimizin kırtasiye malzemelerinin tamamını karşılamış olacağız. Bir öğrenciye lazım olacak bütün kırtasiye malzemelerini tespit ediyoruz ve onları okullarımıza ulaştırmaya devam ediyoruz" dedi.

Türkiye'de her geçen gün eğitime daha fazla destek verilmekte olduğunun altını çizen Başkan Çiçek, "Son beş yıldır hükümetimiz bütün öğrencilerimizin kitaplarını karşılamaktadır. Tokat Belediyesi olarak ilk yıl bütün öğrencilerimizin kırtasiye malzemelerini, son üç yılda ise gelir düzeyi düşük olan ailelerimizin çocuklarının kırtasiye malzemelerini vermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2007 Salı 12:10:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?