30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

4 ülkeden 78 kişilik grup Tokat'ta

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) organizesinde düzenlenen "Fonksiyonel Gıdalar: Bilim, Mühendislik ve Mitler" konulu programa 4 ülkeden 78 kişilik akademisyen ve öğrenci grubu katıldı.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi konferans salonunda düzenlenen programda yurt dışından gelen akademisyen ve öğrencilere program hakkında bilgi verdi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Akpınar'ın sunumu sonrasında GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin açıklamalarda bulundu. Rektör Şahin, birkaç yıl önceden bu programa karar verildiğini belirterek, "Bu program bizim üniversitemize ulusallaşma anlamında pozitif bir katkı sağlayacak. Hem üniversitemizin, hem de Tokat'ın tanıtımını yapacak" dedi.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Önen ise farklı ülkelerden hocaların, öğrencilerin gelmesi belki bir ilk niteliği taşıdığını söyledi.
23 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında yürütülecek program kapsamında akademisyen ve öğrencilerin projeler yaparak, ders anlatarak dinleyebileceği programda bölgenin yöresel lezzetleri ile tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtılması hedefleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2012 Salı 09:18:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?