30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

50 sığınmacıya şevkat

Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin, şuanda çok mağdur olarak tespit edilen 50 sığınmacıya ekmek ve yakacak yardımı yapıldığını kaydetti.

Tokat Belediye Meclisi Üyesi Fahrettin Demirel’in “Aşevinden bin kişiye yakın sığınmacının yemek aldığı, bu kişilerin aynı zamanda BM’den aylık aldıkları” şeklindeki sözleriyle ilgili açıklama yapan Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin, yabancı sığınmacılardan gelenlerin sayısının bir ara 650 kişiye kadar ulaştığını ama hiçbir zaman bin kişi olmadığını söyledi.

Tokat Belediyesi Aşevi’nde günlük pişen yemek miktarı yaz aylarında 4 bin 500 kişi, kış aylarında ise bu rakamın 6 bine çıktığını belirten Başkan Yardımcısı Çetin, şuanda çok mağdur olarak tespit edilen 50 sığınmacıya ekmek ve yakacak yardımı yapıldığını kaydetti.

Sığınmacıların bir kısmının kirasını Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı’nın karşıladığını ifade eden Çetin, “Ancak bunlardan da vakfı aldatmak suretiyle 2-3 kişiye kira ödediği tespit edilince vakıf bu kişilerin ekmek ve yemeğini kesti. Yaklaşık 6 ay öncede biz soysal durumlarında rahatlık gördüğümüz için belediye başkanımızın da onayı almak suretiyle bu sığınmacılardan tamamının ekmek ve yemeğini kestik. Kesmeden önce sosyal yardımlaşma ve dayanışma genel müdürlüğüne sığınmacıların ekmek ücretinin karşılanması amacıyla gönderdiğimiz yazımıza olumsuz cevap geldi. Ekmek ve yemeği kesilince bu insanlar BM aracılığı ile hızlı bir şekilde Tokat’ı terk ettiler. Şu anda Tokatımızda 150 kişiye yakın sığınmacı var. Sığınmacıların biz de yasal kalma süreci 3. ülkedeki oturumları tespit edilinceye kadardır. Şu anda içlerinde çok mağdur olan 50 kişi var. Geçen hafta salı günü Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın heyetine konuyu sundum. Bunlara biz aşevinden doğrudan yemek vermiyoruz. Ancak gerçekten çok mağdur oldukları için bulundukların yerin bakkalından ekmeğini veriyoruz. Kışın da kömür ve yakacak yardımında bulunduk. 50 kişinin ekmek ve yemeğini de vakıf verirse biz tamamen devretmiş olacağız” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2012 Çarşamba 09:25:27
Güncelleme :4 Nisan 2012 Çarşamba 11:20:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?