6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

51 proje 8 milyon 788 bin 148 Euro

TOKAT'A 51 PROJE İLE 8 MİLYON 788 BİN 148 EURO

Vali Şerif Yılmaz, Tokat'a 51 proje ile aktarılacak olan hibe tutarının 8 milyon 788 bin 148 euro olduğunu söyledi.

AB Komisyonu teklif çağrısı başvurularından, AB Merkezi Finans İhale Birimi Ulusal Teklif Çağrısı ve program kuralları çerçevesinde teknik ve içerik olarak yapılan değerlendirme sonucunda Tokat'ta 51 projenin hibe almaya hak kazandı.

Tokat'ın, Avrupa Birliği'nden hibe almaya hak kazanan 51 projeyle 81 il içerisinde 13. sırada olduğunu ve önemli ölçüde hibe desteği sağlandığını belirten Vali Yılmaz, 51 proje ile Tokat'a aktarılacak olan hibe tutarının da toplam 8 milyon 788 bin 148 euro olduğunu kaydetti.

AB tarafından hibe desteği sağlanan 51 projenin 40 tanesinin sivil toplum diyalogunun geliştirilmesi ile ilgili olduğunu belirten Vali Yılmaz, "Kültürler arası diyalogu kurmak, Avrupa Birliği ülkeleri ve Türkiye arasından karşılık kültürlerarası anlayışı geliştirmeye yöneliktir. Türkiye'de bulunan kültür operatörlerinin AB ülkelerinde ve aday ülkelerde bulunan benzer kültür operatörleriyle işbirliği kapasitesini geliştirmek, kültür ve sanat alanlarında uzun vadeli işbirlikleri ve ortaklıklar kurmak, AB ile Türkiye'de ki kültür ve sanat çevreleri arasında deneyim ve bilgi değişiminin sağlanması için kamu ve özel sektör kuruluşları tarafından geliştirilen bu 40 projeden toplam 7 milyon 245 bin 120 euro hibe kazanılmıştır. İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı IPA IV. Bileşeni Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı çerçevesinde Kelkit Havzası Kalkınma Birliği olarak Tokat'ta 'Genç Umutlar Mesleki Eğitim ve Gelişim Projesi' toplam 136 bin 615 euro toplam bütçe ile gerçekleştirilecektir" dedi.

Vali Yılmaz ayrıca, proje ile kentte yaşayan 15-29 yaş arası yeterli eğitimi alamamış işsiz gençlere verilecek mesleki eğitimler yoluyla, aktif işgücü piyasasında istihdam edilebilirliklerini arttırmakla birlikte, işsizlik sorunun çözülmesine ve bu yolla bölgenin sosyoekonomik alanda kalkınmasına katkı sağlanacağını belirterek, "İl merkezinde toplam 60 kişiye sektörlerin talepleri doğrultusunda nitelikli işgücü sağlamak ve işgücü niteliklerini arttırmak amacıyla 4 ay süreli teorik ve uygulamalı eğitimler verilerek mesleki beceri kazandırılması hedefleniyor. Proje kapsamında 15-29 yaş arası 60 kişi, Mobilya Döşemeciliği (20), El ve Dikiş Makineciliği (20), Muhasebe Yardımcısı(Bilgisayarlı Muhasebe) (20) alanında alacakları mesleki eğitimle kalifiye hale getirilip, piyasanın ihtiyacına cevap verir nitelikte iş görenler hale getirileceklerdir. Projede Tokat Ticaret ve Sanayi Odası ve Tokat Halk Eğitim Merkezinin proje ortakları olarak, Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve Tokat Endüstri Meslek Lisesi ise iştirakçi kuruluş olarak yer alıyor. Toplam bütçesi 136.615,84 Euro olan projenin yüzde 90 oranında bütçesi Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından hibe edilecektir. Yüzde 10'luk kısmı ise Kelkit Havzası Kalkınma Birliği tarafından karşılanacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2011 Pazartesi 13:08:00
Güncelleme :14 Şubat 2011 Pazartesi 13:21:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?