7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

54 bin hektar alana ağaç dikilecek

Tokat'ta, ağaçlandırma seferberliği kapsamında 4 yılda 54 bin 100 hektar alanın ağaçlandırılması hedefleniyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, Çevre ve Orman Bakanlığı koordinatörlüğünde uygulanacak olan 'Milli Ağaçlandırma Seferberliği'ne ilişkin Başbakanlık genelgesi doğrultusunda Tokat'ta da erozyon kontrolü, rehabilitasyon ve mera ıslahı çalışmalarına başlandı.

Bu kapsamda yapılan toplantıda İl Çevre ve Orman Müdürü İhsan İkinci, gerçekleştirilecek çalışmalarla ilgili sunum yaptı. İkinci, ağaçlandırma seferberliğinde herkese görev düştüğünü ifade ederek, "Bu yıl içerisinde 33 bin 500 dekar alanda çalışma yapacağız. Bu çalışma şuanda Türkiye'de 4. Bu programın üzerine çıkmayı amaçlıyor. Bu genelge ile 3 eylem planı çerçevesinde çalışma yapacağız" dedi.

Vali Dr. Recai Akyel ise yapılan ağaçlandırma seferberliğinin bir milli mesele olduğunun altını çizerek, "Küresel ısınma, erozyonla mücadele karşısında kesinlikle vatan topraklarını kaderine terk etmeyeceğiz. Kesinlikle vatan topraklarını ağaçlandıracağız, yeşillendireceğiz. Bu bir milli davadır, buna tüm vatandaşlarımızın katkısını bekliyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 13:33:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?