3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

60 hastaya ücretsiz göz ameliyatı

Tokat'ta, Dünya Göz Hastanesi Mobil Kliniği'nde göz taraması yaptıran yaklaşık bin 200 kişiden 60'ının ameliyat edileceği bildirildi. 

Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi ve TOSİAD işbirliği ile kente gelen Dünya Göz Hastanesi Mobil Göz Tarama Ekibi'ne Vali Dr. Recai Akyel, vermiş oldukları sağlık hizmetlerinden dolayı emeği geçenlere teşekkür ederek ceviz sandık hediye etti. Sosyal Sorumluluk Projeleri Sorumlusu Selçuk Eken, Tokat'ta bulundukları 5 gün süresi içerisinde günde ortalama 220-250 hastaya baktıklarını, yaklaşık bin 200 vatandaşın göz taramasından geçtiğini ifade ederek, "Ameliyat olması gereken yaklaşık 60 hasta sayısı çıkacak. Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi, TOSİAD ve hayırsever iş adamlarının ortak bir çalışması ile bugün için 60 kişi, yarın sayı daha fazla olabilir. Ücretsiz göz ameliyatı yapmak için İstanbul'a götüreceğiz" diye konuştu. 

Opr. Dr. Savaş Eriz ise Tokat'ın göz sağlığı konusunda Güneydoğu Bölgesi'ndeki iller ile kıyaslandığında çok iyi bir durumda olduğunu gördüklerini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2007 Cuma 16:56:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?