6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

7 şehidimizi anıyoruz

Tokat Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Çatalyürekoğlu, Reşadiye ilçesinde terör saldırısı sonucu şehit olan 7 vatan evladını 2. yıldönümünde rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

Tokat'ın Reşadiye ilçesi Sazak karakoluna askeri araçla dönerken hainlerin saldırısı sonucu 7 asker şehit olmasının ikinci yıldönümü öncesinde Başkan Çatalyürekoğlu açıklamalarda bulundu.

7 Aralık 2009 tarihinde Sazak mevkiinde meydana gelen saldırıda şehit olan 7 vatan evladını rahmet ve minnetle andıklarını ifade eden Başkan Çatalyürekoğlu, "Canlarını bu topraklar için seve seve veren şehitlerimizi unutmadık, unutturmayacağız. Şehit Aileleri Derneği olarak kan akmasını istemiyoruz. Bu topraklarda hep birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Ülkemizi kimseye böldürtmeyeceğiz. 3-5 çapulcuya Türkiye'yi teslim etmeyeceğiz" dedi.

Öte yandan şehitlerin anısını yaşatmak, onları ölümsüz kılmak maksadıyla Türkiye'yi yasa boğan acı olayın yaşandığı yerde inşa edilen Sazak Şehitleri Anıtı'nda geçen yıl düzenlenen anma programında Uzman Çavuş Harun Arslanbey (Adana) ile erler Onur Bozdemir (Adıyaman), Kemal Bide (Ordu), Ferit Demir (Muş), Yakup Mutlu (Muş), Cengiz Sarıbaş (Giresun) ve Fatih Yonca (Hatay) anılmışı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2011 Salı 17:25:36
Güncelleme :6 Aralık 2011 Salı 17:27:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?