20
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

78 yaşında okuma yazma öğrendi

Tokat'ta, 2 kızını okutup öğretmen yapan anne Emine Bekdemir, 78 yaşında okuma-yazma öğrenerek sertifikasını aldı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde, eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan 'Ana - Kız Okuldayız' kampanyası kapsamında Tokat'ta düzenlenen okuma-yazma kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere törenle çeşitli hediyelerle sertifikaları verildi.

Tokat'ta 1 ve 2. kademe olmak üzere açılan 247 kursa katılan 2 bin 361'i kadın 467'si erkek toplam 2 bin 828 kişiden bin 726'si sertifika almaya hak kazanırken, merkez ve merkeze bağlı köylerde ise 186 kişi sertifika aldı.


26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'nda düzenlenen törende çocuklar gibi sevinçli olan kadınlardan 78 yaşındaki Emine Bekdemir, okuttuğu iki kızının öğretmen olmalarının ardından okumayı öğrenmeye karar verdiğini ve artık çocuklarına telefon açıp, rahatça işlerini görebildiğini söyledi. İlkokul çağlarında bazı imkansızlıklar nedeniyle okula gidemediğini ifade eden Bekdemir, geç de olsa okuma-yazma öğrendiği için mutlu olduğunu dile getirdi.


Bedensel engelli Mediha Tufan ise 2 yıl gittiği okulu yürüyemediği ve bazı imkansızlıklar nedeniyle bırakırken, kampanya kapsamında eğitimine devam ettiğini söyledi. Tufan, eğitimini devam ettirerek iyi bir iş bulmayı ümit ettiğini kaydetti. Anne Medine Tufan ise okuma-yazma bilmediğini, kampanya kapsamında okula gitmek istediğini ifade etti.


Sertifika töreninde konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek'den sonra kürsüye gelen kursiyerlerden Keklik Aydın ise okuma-yazma öğrendiğini kanıtlamak için elindeki kağıtta yazılanları okumaya çalıştı. Heyecanlanan Aydın'ın imdadına sunucu yetişerek yazıları okumasında yardımcı oldu. Törende kursiyerlere hediye ve sertifikalarını veren Vali Recai Akyel, bedensel engelli Mediha Tufan'ı başarısından dolayı kutlayarak, engelli vatandaşlara örnek olduğunu söyledi. Vali Akyel, kimsenin kendi isteğiyle okuma-yazma imkanından mahrum olmak istemeyeceğini ifade ederek, "Okuryazar olmamak, olumsuz şartların getirmiş olduğu bir sonuçtur. Her ne sebepte olursa olsun okuryazar olmayan kişilere devlet olarak, sivil toplum kuruluşları olarak yardımcı olmak zorundayız.

Çünkü okuryazar olmak hayatı kolaylaştırıyor, renklendiriyor, güzelleştiriyor. Kadınlarımızın okuryazar olması aile içi ve toplumsal yaşamda çok önemli. Anne olarak, eş olarak o kadar işleri arasında okuma-yazma kursuna katılan değerlihanım efendileri bu iradelerinden dolayı kutluyorum" dedi.
Törende 45 kişiye çekilişle çamaşır makinesinden saç kurutma makinesine esnafların desteğiyle gönderilen çeşitli hediyeler verilirken, ayrıca SYDV tarafından ise sertifika almaya hak kazananlara elektrikli çay makinesi hediye edildi.

İha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 16:27:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?