7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

7'den 77'ye Cumhuriyet çoşkusu

Tokat'ta, cumhuriyetin 85. yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.


Gaziosmanpaşa Bulvarı Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, Vali Dr. Recai Akyel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bulut Ömer Mimiroğlu ve Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek'in halkı, öğrencileri ve askeri birlikleri selamlamasıyla başladı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törende konuşma yapan Vali Akyel, 85'nci yılını kutladığımız cumhuriyetin bugün 1 yaşında gibi taze ve dinç, bin yaşında gibi deneyimli ve güçlü olduğunu kaydetti. Vali Akyel, Türk ulusunun yaradılışına ve karakterine en uygun idarenin cumhuriyet idaresi olduğunu ifade ederek, "Bugünkü hükümetimiz doğrudan doğruya ulusun kendi kendine kendiliğinden yaptığı bir devlet teşkilatı ve hükümetidir ki onun adı cumhuriyettir. Cumhuriyet fazilettir. Sevgili gençler, öğrenciler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sizlere olan inancı ve güvenci tamdır" dedi.


Yapılan konuşmaların ardından hafta nedeniyle yapılan müsabakalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Folklor gösterilerinin arından ilk öğretim ve lise dengi okulların bando ekipleri ve öğrencileri tören geçişi yaptı. Mehter takımının ardından yürüyüş yapan askeri birlikleri ise vatandaş alkış yağmuruna tuttu. Askeri ve özel araçların geçişi sonunda ise go-kart araçları boy gösterdi

İha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 15:26:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?