6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

8-14 Nisan Sağlık Haftası

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Dr. Şükrü Ayalan, daha önce parasını cebinden verip özel muayene olan vatandaşın artık hastaneleri tercih ettiğini söyledi. 

8-14 Nisan Sağlık Haftası nedeniyle açıklamalarda bulunan Ayalan, AK Parti iktidarının uygulamaya koyduğu "Sağlıkta Dönüşüm Programı" ile hastanelerde hastaların rehin tutulduğu günlerin sona erdiğini hatırlatarak, sağlık alanında yapılan yatırımlara değindi. Yapılan yenilikler ve hizmetler sayesinde daha önce parasını cebinden verip özel muayene olan vatandaşın artık hastaneleri tercih ettiğini belirten Ayalan, "Vatandaşlarımızın, sağlık kuruluşlarına acil başvurularında sigorta veya ödeme işlemlerinden dolayı bekletilmesini ve geri çevrilmesini sona erdirdik. SSK'lı, yeşil kartlı, memur ayırımı yapılmadan tüm vatandaşlarımızın kamuya ait sağlık kuruluşlarından eşit şekilde hizmet görmesi ve tüm eczanelerden ilaç alabilmesi sağlandı. Yurt genelinde yüzde 78 olan aşılama oranını yüzde 93'e, 14 milyon YTL olan aşı bütçesini ise 156 milyon YTL'ye yükselttik. Daha önce aşılama programında mevcut olmayan kızamıkçık, kabakulak ve menenjit aşıları standart programa dahil edildi. 

Bebeklerimize demir damlası ve D vitamini dağıtılması uygulamalarından her yıl 1 milyon bebeğimiz faydalanmaya başladı. Kızamık, sıtma, dizanteri-tifo vaka sayılarında büyük oranda düşüşler sağlandı. 'Hekim seçme hakkı' uygulamasını başlatan da yine AK Parti iktidarı oldu. Uygulamayı 400 hastanemize yaygınlaştırdık sağlık ocaklarında muayene odası sayısını 6 bin 300'den 15 bine çıkardık. Sağlık ocaklarında, hekim başına 50 olan hasta sayısı da 40'a düştü. 2003 yılından itibaren, 160 hastane olmak üzere, toplam 416 sağlık tesisi hizmete açtık. Hastanelerde 6 bin 500 olan muayene odası sayısını 18 bin 500'e çıkarttık. Sağlık Bakanlığı kurumlarında muayene hizmeti verilen hasta sayısı 175 milyondan 310 milyona çıktı. AK Parti iktidarından önceki 4 yıllık dönemde 5 bin yatak hizmete sokulurken, son üç yılda 17 bin yatak hizmete girdi" diye konuştu. 

Ayalan, ilaç fiyatlarını belirleme yöntemi kökten değiştiğini, bunun sonucunda ilaç fiyatlarında yüzde 1 ila yüzde 80 arasında değişen indirimler sağlandığını belirterek, "Bu sayede, kamu maliyesinden her yıl 900 milyon dolar tasarruf edildi. Görüldüğü gibi gerek ülke genelinde gerekse Tokatımızda sağlık alanında devrim niteliğinde yenilikler gerçekleştirilmiş birçok sağlık tesisi hizmete açılmıştır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 12:49:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?