6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

'8 milyar dolarlık enerji boşa akıyor'

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu bakanlığına bağlı genel müdürler ile birlikte Tokat'ın Pazar ilçesini ziyaret etti.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Dr. Recai Akyel, Ak Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Osman Demir, Hüseyin Gülsün, Dilek Yüksel, Tokat Belediye Başkanı Doç.Dr. Adnan Çiçek, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Boyraz, ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı. 

Ballıca Mağarası ziyaretinden önce basın mensuplarına  açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, Ballıca Mağarası'nın gerçekten çok önemli bir mağara olduğunu belirterek, "Buranın tüm dünyaya güzel bir şekilde turizm değeri olarak sunulması gerekmekte, bakanlığımızın genel müdürleriyle mağarayı yerinde görüp bir takım kararlar aldıktan sonra koordinasyon toplantısı yapacağız, ayrıca her ile bir tabiat parkı kurulması projemiz var. Ziyaretimiz turistik değil tamamen bir koordinasyon toplantısıdır" dedi.

Erbaa ve Niksar ilçelerinden geçmekte olan Kelkit Çayı üzerinde kurulması planlanan HES projesine yöre halkının tepkilerinin sorulması üzerine Bakanı Eroğlu, 30-40 önce bu tesislerin tamamlanması gerektiğini, enerjide Türkiye'nin dışa bağlı olduğunu ve bu nedenle yerli enerji kaynaklarının sonuna noktasına kadar kullanılmasının gerektiğinin altını çizdi.

Sudan yılda elde edilecek 8 milyar dolarlık enerjinin boşa aktığını ifade ederek. "Özel sektöründe HES yapmasının önü açıldı. Şu anda azami 49 yıla kadar özel sektör boşa akan suların önüne HES kuracak. Elektrik üretip satacak ve bu tesisi bize teslim edecek” dedi.

Basın toplantısının ardından Ballıca Mağarasını gezerek incelemelerde bulunan , Bakan Eroğlu, Pazar Kaymakamlığı konferans salonunda protokol üyeleri ve bölge müdürlerinin katıldığı basına kapalı bir koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi.

Yapılan toplantıların ardından Tokat Valisi Dr. Recai Akyel, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’na Tokat iline has bakır şerbetlik hediye etti.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 19:19:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan tekin IP: 78.167.179.xxx Tarih : 17.08.2008 10:51:27

şimdide ırmaklarımı satılığa çıkardınız satacak bişi kalmayınca neyi satacaksınız