3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

86. yıl anısına Şiir Şöleni

Atatürk’ün Tokat’a gelişinin 86. yılı anısına 4. Uluslararası Yeşilırmak Şiir Şöleni yapılacak.
Tokat Valisi aynı zamanda Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Ayhan Nasuhbeyoğlu, şiir şöleni ile ilgili basın mensuplarına vakıf binasında açıklamalarda bulundu.

Vali Nasuhbeyoğlu, kültür sanattaki kalkınmanın kuşkusuz ekonomik sosyal yönden kalkınmanın da bir mihenk taşı olduğunu ifade ederek "Sanatla ilgilenen milletler geleceklerini kalkınma gelişme anlamında daha iyi tanzim edebiliyorlar. Çünkü sanatın atılan her adımında bir matematik hesabı var. Bu matematik hesabı çocuklarımıza gençlerimize öğrencilik yaşlarında sanatın matematiğini öğretebilirsek ileride toplum yaşamında da başarılı olacaklar. Ülkenin yönetiminde de daha önemli ve güzel işler başaracaklar" dedi.

Tokat Kültür ve Sanat Vakfı tarafından 4.’sü düzenlenen Yeşilırmak Şiir Şöleni, 25 Haziran Cumartesi günü saat 20.30’da ’26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nda yapılacak. Şiir şölenine Azerbaycan’dan Sabir Rüstemhanlı ve Tamilla Abbashanlı, Tebriz’den Nasır Paygozar, Kerkük’den A. Suphi Saatçi, Kosova’dan Osman Baymak, Gagauz’dan Liubov Tasanoğlu ve Türkiye’den Nurullah Genç, Mehmey Yardımcı, Nazım Payam, Emin Ulu, Osman Baş, Hasan Akar ve M. Halil Pazarlı katılacak.

 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2005 Salı 15:09:16
Güncelleme :23 Haziran 2005 Perşembe 15:36:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?