3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

95'lik dededen hainlere mesaj

Çanakkale’de 2.5 yıl askerlik yapan 95 yaşındaki Ali Güzel, Türk bayrağına yapılan saldırıya tepki gösterdi.

Göz yaşlarını tutamayan Güzel, "Bunlar bu vatanın evladı olsa böyle kötü işler yapmazlar. Memleketi bölmek istiyorlar. Allah onların muhakkak cezasını verecek" dedi.

Tokat Belediyesi tarafından Yaşlılar Haftası dolayısıyla verilen yemekte bir araya gelen Huzurevi sakinleri, Türk bayrağına yapılan saldırıya tepki göstererek, Türk bayrağının sahipsiz olmadığı mesajını verdiler. Yemekte konuşan Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, "Birilerin bayrağımıza yapmış olduğu saygısızlığa burada bugün en güzel cevabı sizler verdiniz, vermeye de devam edeceksiniz. Bizler şunun farkındayız hepimizin üzerinde sizlerin hakkı var. Bugün ülkemizde huzur barış mutluluk varsa geçmişte sizlerin yapmış olduğu çalışma uğraşıların çok büyük etkisi var. Biz bunun farkındayız" diye konuştu.

Yemekte ellerinden bayrakları indirmeyen yaşlılardan Reşat Gülhan (70), "Çanakkale’de binlerce şehitlerimiz var. Bizim ecdatlarımız burayı canları pahasına aldı. Bizim bayrağımız yakan çapulculara Türkiye’yi değil Dünyayı dar getireceğiz. Biz Gazi Osman Paşanın torunlarıyız akıllarını başlarına alsınlar" dedi.

Askerliğini Çanakkale’de Jandarma olarak yaptığını ifade eden 95 yaşındaki Ali Güzel, Atatürk’ün Jandarması olduğunu ifade ederek, konuşma yaparken duygulandı. Gözyaşlarını tutamayan Güzel, "Harpten beş sene sonra biz oraya gittik. Bunlar bu vatanın evladı olsa böyle kötü işler yapmazlar. Memleketi bölmek istiyorlar. Allah onların muhakkak cezasını verecek. Atatürk’ün nutkunda olduğu gibi bizler bu devleti koruyacağız. Bazı serseriler yanlış yapıyor bu iş iyi değil" şeklinde konuştu.

Öte yandan yemekte yaşlılar dağıtılan bayrakları sallayarak tepkilerini dile getirirken, yemekte başında bulunan sarığa bayrak takan yaşlı ilgi odağı oldu. Yemeğe Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen ve huzurevi sakinleri katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2005 Perşembe 17:04:51
Güncelleme :4 Nisan 2005 Pazartesi 17:43:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?