3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

AB destekli projede Tokat üçüncü

Amasya Valisi Celaleddin Lekesiz, Yeşilırmak Havza Gelişim Projesi'ne dahil olan Amasya, Samsun, Çorum ve Tokat illeri arasında AB'nin ilgili kurumları tarafından kabul edilen en çok projeyi Samsun'un ürettiğini belirtti. 

Amasya, Tokat, Samsun, Çorum illerini içine alan ve Türkiye'nin kalkınmışlık çizgisinin altında kalan bu bölgenin topyekun planlı bir kalkınma çizgisine ulaştırılması hedeflenip, bölgesel kalkınma modeli olarak hazırlanan Yeşilırmak Havza Gelişim Projesi içerisinde bulunan illerin arasında AB destekli en çok projeyi Samsun'un hazırladığını ifade eden Proje Başkanı Amasya Valisi Celaleddin Lekesiz, Çorum'un ikinci, Tokat'ın üçüncü sırada olduğunu, Amasya'nın ise en son sırayı aldığını söyledi. 

Amasya'da bütün kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin proje hazırlamasını isteyen Vali Lekesiz, "Yeşilırmak Havza Gelişim Projesi'nin merkezi Amasya olmasına rağmen maalesef yeterince proje hazırlamıyoruz. Bütün kurum ve kuruluşlardan, sivil toplum kuruluşlarından bu projelere ağırlık vermelerini istiyorum. Amasya'nın bu konuda istifade ettiği proje sayısı 26 iken, Çorum 45 projeden, Samsun 81 proje ve Tokat 42 projeden istifade ediyor. Amasya'nın 26 projesinin bütçesi 3 milyon 689 bin Euro, Çorum'un projeleri yaklaşık 9 milyon 500 bin Euro, Samsun'un projeleri yaklaşık 12 milyon 500 bin Euro, Tokat'ın projeleri ise yaklaşık 9 milyon 250 bin Euro bütçeli. AB standartlarında ve bölgemizin ihtiyaçlarına göre iyi düşünülmüş projeler hazırlanması, AB'nin ilgili kurumları tarafından kabul görmesi ve başarıyla sonuçlandırılması konusunda özel bir itina ve gayret gösterilmesini istiyorum" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2007 Perşembe 13:03:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?