6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

AB Projesi kabul edildi

Tokat'ın Erbaa İlçe Belediyesi Kültür Varlıklarını Koruma Derneği'nin 'Anadolu ve Avrupa'daki Kadının Aktif Rolü' isimli AB projesinin kabul edildiği bildirildi.


Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı'nın desteklediği, "Hayat Boyu Eğitim" programı çerçevesinde Erbaa Kültür Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği'nin başvurmuş olduğu, "Active Role for Women in Anatolia and Regions of Europe" (Anadolu ve Avrupa'daki Kadının Aktif Rolü) isimli 2008 teklif çağrısı dönemi Grundtvig öğrenme ortaklıkları projesinin kabul edildiği bildirildi.

Erbaa Kültür Varlıkları Koruma ve Yaşatma Derneği (EKÜD) Başkanı Sema Alaçam, kadınların sosyal hayata katılımını destekleyen bu projede ortakları Yunanistan ve Litvanya'da bu alanda çalışan deneyimli kurumlarla işbirliği yapacaklarını söyledi. Alaçam, "Proje süresince önceden belirlenen takvime göre bayanlar için bilgisayar, internet, el sanatları, ilk yardım gibi alanlarda kurslar ve sosyal iletişim, insan hakları, problem çözme teknikleri konularını içeren seminerler ücretsiz olarak uzmanlarımız tarafından verilecektir. Kurs ve seminer tarihleri ile ilgili halkımız önceden bilgilendirilecektir. Halkımızı proje etkinliklerine katılmaya ve faaliyetlerinden yararlanmaya davet ediyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 18:02:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?