3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

ABD'den Tokat'a ameliyata geldi

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Virjinya eyaletinde buz pateni yaparken kolunu kıran Amy Jean Şahin, Türkiye’ye ameliyat olmak için geldi. ABD'de Hayvan Kuaförlüğü yapan Amy Jean Şahin, 6 ay önce bir lokantada garson olarak çalışan Murat Şahin ile tanışarak evlendi.

Yaklaşık 3 ay önce ise buz pateni yaparken talihsiz bir kaza geçiren Amy, kolunu kırdı.

Amerika’da yapılan tedaviye rağmen kolundaki kırık iyileşmeyen Amy, eşi Murat Şahin’nin Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde çalışan kardeşi Turan Şahin aracılığıyla hastane doktoru Ortopedi Uzmanı Doç. Dr. Cengiz Şen ile görüşerek Tokat’ta ameliyat olmaya karar verdi.

Doç. Dr. Cengiz Şen, ameliyatta bir takım riskler olduğunu belirterek, "Hastamızın sağ omzunda kırık var. Defalarca ortopediste gitmesine rağmen gerek finansman problem ve gerekse riskleri nedeniyle kendisi orda ameliyat edilememiş. Hastanemizde çalışan personelimiz aracılığı ile benimle ilişki kurdular. Biz de kendilerine burada her türlü cerrahiyi yapılabileceğimiz konusunda güvence verdik. Bu nedenle ameliyat için hastanemize geldiler. Yapılacak operasyonla koluna platin koyacağız" dedi.

Doç Dr. Şen, Amy’den Amerika’da ameliyat için 30 bin dolar istendiğini ifade ederek, "Biz de kendilerine 2 bin 500 - 3 bin dolar maliyet çıkardık. Ayrıca eşinin ailesinin Tokat’ta olması ve benimle irtibat kurduktan sonra Amerika’da çalıştığım yerde de araştırma yapmışlar. Bu nedenlerden yola çıkarak hastanemize gelerek ameliyat olma konusunda güvenleri olmuş" diye konuştu.

Kolunun en iyi şekilde tedavi edileceğine inandığını belirten Amy Jean Şahin, ameliyat için Türkiye’yi seçmesindeki en önemli faktörün para problemi olduğunu söyledi. Amy, "Türk hekimlerine güveniyor musunuz?" şeklindeki soruya, "Eşim Türkiye’de kolundan tümör ameliyatı oldu. Şuan oldukça sağlıklı ve güvende olması bu yönde karar vermem konusunda etkili oldu" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2005 Salı 14:05:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?