6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Abdurrahman Akyüz'den açıklama

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz, kentin turizm pastasındaki payını alamadığını söyledi. 

Turizm Haftası etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Törende konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz, 5 bin yıllık tarihe sahip olan Tokat'ı tanıtamamanın ve turizm pastasından payını aldıramamanın üzüntü verici olduğunu kaydetti.
 
Akyüz, tanıtım açısından çaba içerisinde olduklarını ifade ederek, "Bu mesele şahsi bir mesele değil. Tüm Tokatlı hemşehrilerimizin titizlikle durması gereken mesele. Ümit ediyorum ki Tokat da turizmden payını eninde sonunda alacaktır" dedi. Yapılan konuşmanın ardından Akyüz ve beraberindekiler Vali Dr. Recai Akyel'i makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşma yapan Vali Akyel, turizmin Tokat'ın tanıtımında çok önemli rol oynadığını söyledi. Taşhan'da yapılan el sanatları sergisinin açılışını Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek ile birlikte yapan Vali Akyel, kentin en gözde tarihi mekanında kültürel etkinliklerin devam edeceğini söyledi. 

Vali Akyel, Taşhan'da açılan el sanatları sergisini tek tek gezerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Tahta baskı yapılan standda ise Vali Akyel ile Başkan Çiçek el baskısı yaptı.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 14:44:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?