20
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

'Aday gösterilmeyenler aleyhte çalıştı'

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, AK Parti'den belediye başkan aday adayı olan, ancak aday gösterilmeyen kişilerin ittifak yaparak aday gösterilen kişinin aleyhine çalıştığını gördüklerini belirterek, "Bu, AK Parti'nin genel siyaseti ile bağdaşmıyor" dedi.


AK Parti İl Başkanlığı'nda 29 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde seçimi kaybeden belediye başkanları ile değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda, 29 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda AK Parti Tokat Merkez, 4 ilçe ve 27 belde belediyesinde seçimi kazandığını hatırlatan Başkan Çiçek, diğer ilçe ve beldelerde çok az oy farkları ile seçimi kaybettiklerini, bunun doğal karşılanması gerektiğine inandığını söyledi.

Başkan Çiçek, AK Parti'den aday adayı olanların aday gösterilmedikleri zaman birkaç tanesi ittifak yaparak aday gösterilen kişinin seçimi kazanamaması için bütün çabayı gösterdiğini gördüklerini ifade ederek, "Bunun bir imtihan meselesi olduğuna inanıyoruz. Çünkü önemli olan bir yerde seçimi kazanmak değil, insanların gönlünü kazanmak önemli. Geleceğe dönük olarak düzgün siyaset yapmamız gerekiyor.

Tokat'ta olduğu gibi Türkiye'nin birçok yerinde bu şekildeki davranışların da AK Parti'nin genel siyaseti ile bağdaşmadığını belirtmek istiyorum" diye konuştu.
AK Parti İl Başkanı Mustafa Boyraz ise Türkiye'nin AK Parti döneminde hızla hak ettiği yere doğru ilerlediğini, bunun da en büyük sebebinin AK Parti'nin bu milletin bağrından doğmasından kaynaklandığını söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

İha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 19:09:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?