6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Adres değişikliğini bildirilmek zorunlu

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Salih Doğan, Adrese Dayılı Nüfus Kayıt Sistemi’ne göre vatandaşların aynı apartmanda başka bir kata dahi geçse bunu bildirmek zorunda olduğunu kaydetti.


Tokat'ta, "Adrese Dayılı Nüfus Kayıt Sistemi" bilgilendirme toplantısı, Vali Dr. Recai Akyel'in katılımı ile yapıldı. Bayındırlık Müdürlüğü salonunda yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Dr. Recai Akyel, kısa bir süre önce başlatılan ve büyük bir başarı ile sonuçlandırılan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nde yeni güncellemeler yapıldığını kaydetti. Vali Akyel, yapılan güncellemelerden nüfus müdürleri ve mahalle muhtarlarının bilgilendirerek bu projenin başarılı bir şekilde yürütülmesini amaçladıklarını belirtti.


Vali Akyel'in konuşmasını ardından sunum yapan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Salih Doğan, adres değişikliklerinin mutlaka bildirilmesinin zorunluluk olduğunu söyledi. Vatandaşların yaptığı adres değişikliğini bildirmediği takdirde ileride bazı sorunlarla karşılaşılabileceğini ifade eden Doğan, aynı apartmanda yer değişikliği yapan ailenin dahi bunu bildirmekle yükümlü olduğunu kaydetti.
Toplantıda ilçe nüfus müdürleri, merkeze bağlı köy ve mahalle muhtarları ile jandarma ve emniyet görevlileri hazır bulundu.

İha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 18:54:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?