2
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Ağar, hükümete Tokat'tan yüklendi

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Tokat'ta hükümete yüklendi. "Türkiye, AK Parti iktidarından çok büyüktür. Onların hayallerinden çok büyük olan bir ülkenin sahibiyiz" dedi.

Partisinin olağan kongresi için Tokat’a gelen Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Mehmet Ağar, kongrede yaptığı konuşmasında, AK Parti Hükümeti’ne yükledi. Ağar, Türkiye’nin AK Parti iktidarından çok büyük olduğunu ifade ederek, "Onların hayallerinden çok büyük olan bir ülkenin sahibiyiz. Gelecek dünyanın, gelecek yüzyılın dünyasının yeni baştan yıldızı Türkiye olacaktır. Dünyanın içinde yaşamış olduğu siyasi şartlar, ekonomik şartlar, Türkiye’nin içinde bulunduğu konum, Türkiye’yi yeni baştan dünyanın en önemli ülkelerinden birisi haline getirecektir. Önemli olan Türkiye’nin içerisinde Türkiye’ye yakışır, yaraşır büyüklükte bu yönetimi, var edebilecek kadroları milletin yeni baştan iktidar yapmayı başarabilmesidir" diye konuştu.

Hükümetin ekonomi politikasını da eleştiren Ağar, "Bunların ekonomi politikalarının bir milli, bir yerli ve bizim insanımızın izini taşıyan hiçbir tarafı yoktur. Bunların ekonomi politikalarının dibinde IMF damgası var, Dünya Bankası damgası var. Bunlar olur, dünyada bir çok ülkede bunlarla ilişkisi var. Ama hiç bu kadar bağımlı olan onların her dediğini bir emir gibi yerine getiren bir iktidar hiç yok. Türkiye hiç bu kadar dışa bağımlı bir iktidarla idare edilmedi. Ekonomiyi böylesine dışarıya teslim eden bir yapının ortaya çıkardığı ağır borç kriz var" diye konuştu.

Ağar, hükümetin ekonomi politikasının altımda kumar ekonomisi yattığını da ileri sürerek, şöyle konuştu:

"İkaz bizim görevimizdir, bu akılla giderseniz 57. hükümet gibi çarpacaksınız duvara. Çünkü sizin ekonominizin altı kumar ekonomisi. Nedir kumar ekonomisinde ne var? Döviz, faiz, borsa bu üçgene dayalı bir ekonomi Türkiye’de yürüyemez. Türkiye’de ekonominin temelinde yatırım, üretim ve istihdam olmalıdır. Türkiye’de yok edilmiştir adeta, yatırım yoktur. Kamu yatırımlarını siz yok ettiniz, özel sektör halen size güvenip yatırım yapmamaktadır. Türkiye’nin sizin elinizde geleceğinin nereye gideceği konusunda herkesin kafasında şüpheler vardır. Türkiye’de yatırımcının önünü açacak, hiçbir iyileştirmeyi yapmadınız. Yapamadınız dış sermaye gelecek diye bas bas bağırıyorsunuz, yalan söylüyorsunuz. Kandırıyorsunuz insanı, gelen dış sermaye sadece hazine, bono ve tahvillerine gelmektedir. Çünkü böyle bir tatlı faiz dünyanın hiçbir ekonomisinde yoktur. Türk ekonomisi Türkiye’nin insanını, Türk insanın alın terini sömüren bir sömürü düzeni içersindedir. Millet sadece ve sadece dışardan gelen paralara büyük faizler ödemektedir. Parasına yüzde yüz para kazanıp hazine bonosu tahvil alıp giden bir yabancı sermaye vardır. Bunun haricinde doğrudan yatırım sağlayan bir yabancı sermaye görülmemektedir. Bırakın bu kumar ekonomisini, bırakın milleti borsa tahtalarında kandıran yapıyı bırakın. Bunun yerine yatırımın önün açmanız, yatırımcının hareketlenmesi lazım. Milyonlarca insan işsizdir."

Hükümetin ülkeyi uzun süre yönetmeyeceğini iddia eden Ağar, "Bilesiniz ve görecesiniz ki seçim süreci yaklaşmaktadır. Bu hükümetin bu şartlar altında Türkiye’yi uzun süre yönetemeyeceği ortadır. Açıkça ortadadır, çiftçisi esnafı böyle, işçisi memuru öyle emeklisi Allah’ın dışında sığınabileceği yer kalmamıştır. Bu saydığım Türkiye’nin nüfusunun 3’de 2’sinden fazladır. Kapanan dükkan sayısı açılan dükkan sayısını maalesef geçmektedir. Böylesine eş dost yandaş kayırması görülmemiştir. İşe almasından devlet kaynaklarını paylaşılmasına kadar böyle bir dönem görülmedi" dedi.

Ağar, konuşmasından sonra kongrede aday olan iki başkan adayının ellerini tutarak, "Sonuç ne olursa olsun, bir birinize destek olun" ifadelerini kullandı.

Partililerin sevgi seli arasından kongreden ayrılan Ağar, Afganistan’da yaşanan uçak kazasında hayatını kaybeden Erkan Helvacıoğlu’nun ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Basın mensuplarının alınmadığı görüşme sonrası üzgün olduğunu belirten Ağar, "3 çocuğunu alın teri ile üniversitede okutmuş. Ümidi o çocukta, o çocukta ekmek parası için büyük hizmet ediyor. Büyük bir acı, alın yazısı tabi. Bu aileye sahip çıkmak lazım. Biz kendi ölçülerimiz içersinde sahip çıkacağız. Üzüntümüz büyük, umarım iyi bir haber alırız ama gelen haberler pek o yönde gözükmüyor. Ailenin hala bir ümidi var, Allah yardım etsin inşallah. Ümit kesmiyorlar ama zor gözüküyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2005 Cumartesi 17:43:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?