3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Aile hekimliği uygulamaya geçiyor

Tokat Valisi Dr. Recai Akyel, Aile Hekimliği uygulamasının Türkiye'de sağlık sorunlarının çözülmesi için atılmış çok önemli bir adım olduğunu belirterek, 2008 yılından itibaren Tokat'ın da uygulamaya dahil olacağını açıkladı.

Vali Akyel, 2008 yılından itibaren Aile Hekimliği pilot uygulamasının Tokat'ta da başlayacağını ifade ederek, "Aile Hekimliği, Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde yeni bir bakış açısıyla, şimdiye kadar çözülmemiş sorunlara çözüm bulma amacını gerçekleştirmede en önemli adımlardan birisidir. Devletimiz Aile Hekimliği ile ilgili olarak ülkemiz insanlarının emekleriyle ortaya koyduğu değerleri dikkate alan bir anlayışla yola çıkmıştır. Aile Hekimliği uygulaması hem vatandaşlarımız hem de hekimlerimiz açısından büyük yenilikler getiren çağdaş bir sağlık uygulamasıdır.

Uygulamaya geçilmesiyle birlikte hastanelerimiz üzerindeki yoğunluk azalacak, hastalarımıza daha kaliteli ve hızlı ve etkili bir sağlık hizmeti sunulacak. Vatandaşlarımız her türlü sağlık sorununda öncelikli olarak Aile Hekimleri ile temas kuracaklar ve çözüm arayışı içerisine gireceklerdir. Başarılı bir sağlık sistemin de hastaya yol göstermek, bir nevi danışmanlık hizmeti sunmak ve hizmet verenler arasında doğru koordinasyonu sağlamak çok önemli. Bu noktada Aile Hekimleri sorumlu oldukları bireylerin danışmanı, koordinatörü ve doktoru olacaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2007 Çarşamba 16:06:49
Güncelleme :24 Ekim 2007 Çarşamba 16:11:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?