6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

AKP sandığa gitti

Ak Parti, Tokat'ta il ve ilçe belediyelerinin "mevcut başkanları" için temayül yoklaması yaptı.

26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'nda yapılan temayül yoklamasında partililer, yoklama pusulasındaki soruları yanıtlayarak sandığa gitti. Temayül yoklamasına komisyon başkanı olarak katılan AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, mevcut belediye başkanlarının durumu hakkında bilgi almak amacıyla bu uygulamanın yapıldığını söyledi.

Yıldırım, temayül yoklamasının AK Parti Genel Merkezi'nin teşkilatlara verdiği önemin göstergesi olduğunu ifade ederek, "Yapılan bu ön çalışma sonuçları genel merkezimize gönderilecek. Esas gayemiz, en iyi neticenin alınması ve yerelde belediye başkanlarımızı halkla bütünleşen, hizmet edebilen, ehliyetli, liyakatli, başarılı insanlarımızı halkımızın önüne çıkartmaktır" dedi.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Boyraz ise, 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde önemli ayaklardan birinin de teşkilat temayül yoklaması olduğunu söyledi. Boyraz, yapılan temayül yoklamasında AK Partili belediye başkanlarının teşkilatların gözündeki durumunu değerlendirmekte olduğunu belirterek,

"AK Partili olan Tokat merkez ve 9 ilçe belediye başkanımızın teşkilat temayül yoklaması yapılmaktadır. Burada teşkilat mensubu arkadaşlarımız il, ilçe yönetimi, kadın kolları ve gençlik kolları, belediye ve il genel meclis üyeleri olmak üzere teşkilatımızın omurgasını teşkil eden kademedeki arkadaşlarımız oy kullanmaktadır. Oylama sonucu görüşlerimiz komisyon başkanlığınca Ankara'ya götürülecek. Oraya Tokat'taki belediye başkanlarımızın durumlarını bir ölçüde bildirmiş olacağız" diye konuştu.

Boyraz, 28 Aralık tarihinde de belediye başkan aday adaylarının temayül yoklamasının yapılacağını, 15 Ocak tarihine kadar ilçelerdeki belediye başkan adaylarının belirleneceğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2008 Pazar 17:59:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?