3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Akyel: Toprağın kıymeti artıyor

Tokat Valisi Dr. Recai Akyel, teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin toprağın kıymetinin hiçbir zaman azalmadığını söyledi.

Tarım İl Müdürlüğü fidanlık mevkisinde bulunan Mera Birimi Hizmet Binası'nın açılışı Vali Recai Akyel'in katılımı ile yapıldı. Açılış sonrasında ise mera ıslahı ve yapılan çalışmalarla ilgili 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'nda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

GOÜ Ziraat Fakültesi'nden öğrencilerinde katıldığı programda meranın önemi üzerinde duruldu. Tokat'ta, bugüne kadar toplam 378 köyde 32 bin 238 dekar alanın mera olarak tespit edildiği, 19 köyde ise 51 bin dekar alanda mera ıslah ve yönetimi projenin yürütülmekte olduğu kaydedildi. Kentte, 2007 yılı içinde mera tespit edilen köylerde ise ıslah çalışmalarının yapılmakta olduğu bildirildi.

Toplantıda konuşma yapan Vali Dr. Recai Akyel, teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin toprağın kıymetinin hiçbir zaman azalmadığını vurguladı. Vali Akyel, bütün varlığımızın toprak olduğuna işaret ederek, "Gün geçtikçe toprağın kıymeti daha da artıyor. Bunun bilincinde olduğumuz için tarım ve ziraata elverişli Toprakların Korunması Kanunu'nu ülke olarak çıkarttık. Tarıma elverişli toprakların başka amaçla kullanılmasına müsaade etmiyoruz. Mera kanunu ülkemizin en eski kanunlarından birisi ve mera hukuku ülkemizde en güçlü bir hukuk" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 17:18:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?